23948sdkhjf

Royal Unibrew har Årets Bestyrelsesformand

Bestyrelsesformand for bryggeriet Royal Unibrew, Kåre Schultz, er kåret af PwC som Årets Bestyrelsesformand 2014 for sin rolle i den opsigtsvækkende erhvervssucces Royal Unibrew.
- Med prisen Årets Bestyrelsesformand vil PwC gerne hædre de dygtigste erhvervsfolk til inspiration for andre erhvervsledere og virksomheder. Vi ønsker Kåre Schultz tillykke med prisen, siger Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør i PwC i forbindelse med kåringen.

Prisen som Årets Bestyrelsesformand 2014 blev overrakt af sidste års prismodtager, bestyrelsesformand for LEGO, Niels Jacobsen, som i år også er medlem af juryen. Han fremhævede Kåre Schultz’ store indsats og enestående resultater, siden han satte sig i spidsen for Royal Unibrews bestyrelse i 2010.

Strategisk turnaround blev bryggeriets redning
Royal Unibrew har i tæt samarbejde med Kåre Schultz gennemført en strategisk turnaround, hvor virksomhedens strategiske fokus blev ændret, samtidig med at der blev arbejdet hårdt på at opnå profitabilitet.

De profitable dele af virksomheden blev bevaret, mens alt andet blev solgt fra. Det handlede kort sagt om at øge profitabiliteten efter en række hårde år med fejlslåede investeringer. Da en gylden mulighed bød sig, slog Royal Unibrew i tæt parløb med Kåre Schultz til, hvilket førte til købet af den finske konkurrent Hartwall i 2013.

- Virksomheden har i løbet af årene med Kåre Schultz for bordenden af bestyrelseslokalet gennemgået en opsigtsvækkende omvæltning fra dyb krise til markant fremgang og vækst på ganske få år. Den indsats fortjener anerkendelse, siger Mogens Nørgaard Mogensen.

Foruden sin post som bestyrelsesformand for Royal Unibrew er Kåre Schultz President & COO for Novo Nordisk. Kåre Schultz sidder desuden i en række bestyrelser for selskaber i Novo Nordisk og har været aktiv i bestyrelsen for LEGO siden 2007.

Fakta om Årets Bestyrelsesformand
PwC afholder kåringen af Årets Bestyrelsesformand 2014 for ottende år i træk. Årets Bestyrelsesformand vælges på baggrund af 12 kriterier, som bl.a. omfatter minimum 2 år som bestyrelsesformand, overskud, soliditet, godt omdømme for virksomheden og som bestyrelsesformand m.v. Dokumentationen for tildeling af prisen er fremskaffet fra årsrapporter og spørgeskema til bestyrelsesmedlemmerne.

De seneste års vindere er Niels Jacobsen, bestyrelsesformand for LEGO (2013), Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand for Falck A/S (2012), Michael Pram Rasmussen, bestyrelsesformand for A.P. Møller-Mærsk (2011), Povl Krogsgaard-Larsen, bestyrelsesformand for Carlsberg (2010).

Jury: Niels Jacobsen, Årets Bestyrelsesformand 2013 Anne Broeng, Bestyrelsesmedlem i bl.a. NNIT, VKR Holding og ATP Claus Skovhus, Redaktør, Berlingske Business Magasin Christina Hvid, Bestyrelsesformand, DLH-Fonden Martin Jes Iversen, Professor, Copenhagen Business School Brian Christiansen, Formand for juryen og partner, PwC.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094