23948sdkhjf

Region Sjælland vil sætte skub i fødevareerhvervet

Leverandører på Sjælland har udsigt til millionvækst
Fødevareleverandørerne på Sjælland skal have flere varer ind i de offentlige køkkener i Region Sjælland.

Det er formålet med et nyt projekt, som er klar til at geare regionale fødevareproducenter til at kunne levere til det store offentlige marked. Projektet hedder ”Regionale råvarer i regionens køkkener”, og i alt forventes en vækst i omsætningen på op til otte millioner kroner over tre år.

- Fødevareerhvervet er en betydelig regional branche, og med et årligt regionalt fødevareindkøb på 30 millioner kroner. vil dette projekt have store perspektiver for vækst i fødevareerhvervene, siger Tue Bak, direktør for Region Sjællands Innovation & Vækst, i en pressemeddelelse.

Regionen har valgt AgroTech som projektleder, da virksomheden er specialiseret i rådgivning og forretningsudvikling i fødevareerhvervet. En af de første opgaver bliver at rekruttere op til 10 virksomheder, der vil deltage i projektet, som regionen støtter med to millioner kroner.

Projektet koncentrerer sig om offentlige storkøkkener, men modellen og erfaringerne vil også være relevante for afsætning til private og kommunale storkøkkener, hvorefter potentialet kan være endnu større, hedder det i pressemeddelelsen.

Stor interesse for nye markeder
- Vi samarbejder med mange regionale fødevarevirksomheder, og vi oplever en stor interesse for alle initiativer, der kan hjælpe dem med at få afsat deres produkter til nye markeder, siger projektleder Anette Gravgaard fra AgroTech.

- Det at handle med det offentlige kan være en stor mundfuld, hvis man ikke har prøvet det før i større omfang. Vi kan rådgive virksomhederne, så de bliver udbudsparate og kan imødekomme kravene fra storkøkkener og grossister tilføjer hun.

Region Sjælland er hjemsted for en del regionale fødevareproducenter. Blandt de mere kendte er Knuthenlund Gods og gulerodsproducenter ved Lammefjorden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1