23948sdkhjf

Danish Agro klar til fusion med DLA Agro

Nu mangler kun Konkurrencerådets godkendelse
Danish Agro er klar til at overtage den fulde kontrol over DLA Agro, men da der er tale om en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser, må fusionen ikke gennemføres, før Konkurrencerådet har godkendt den.

Danish Agros erhvervelse af enekontrol over DLA Agro sker ved, at stemmeloftet i DLA Agros vedtægter ophæves. Efter transaktionens gennemførelse vil Danish Agro besidde stemmeflertallet på generalforsamlinger i DLA Agro.

Den andelsejede grovvarevirksomhed Danish Agro har sine hovedaktiviteter inden for produktion og salg af færdigfoder til svin, kvæg og fjerkræ samt salg af blandt andet gødning, planteværn, såsæd og foderråvarer. Selskabet indkøber også blandt andet korn hos landmænd. Hertil kommer en række aktiviteter, som ligger i forlængelse af værdikæden for de primære aktiviteter, herunder produktion og salg af ornesæd, veterinærmedicin, friske skalæg, øvrige ægprodukter samt daggamle kyllinger.

DLA Agro er en andelsejet indkøbsvirksomhed. Medlemmerne – en række lokalforeninger og private grovvareforretninger i Danmark, Norge og Sverige – køber ind i fællesskab via det fællesejede DLA Agro.

Danish Agro er medlem af DLA Agro, men får altså nu, hvis fusionen falder i hak, fuld kontrol over indkøbsvirksomheden.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har givet alle interesserede en frist til 16. januar klokken 12 til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109