23948sdkhjf

Kiwi fjerner momsen på økologisk kød

Prisen sænkes med 20 procent fra på mandag
Som den første dagligvarekæde herhjemme skærer discountkæden Kiwi nu momsen bort fra alt økologisk okse- og svinekød. Det sker fra og med på mandag, hvor kædens 108 butikker med et slag reducerer prisen på sit økologiske kød med 20 procent.

Introduktionen af momsfrit økologisk er endnu et skridt i en for Kiwi velkendt retning. Siden 1. september 2014 har kæden solgt momsfrit frugt og grønt – også det økologiske - mens Kiwi i flere år har halveret momsen på hele sit økologiske sortiment.

- Danmark er det eneste land i EU, som ikke opererer med differentieret moms. For eksempel på sunde varer eller på varer, som tilgodeser en lidt bedre dyrevelfærd. Det gør vi op med på forbrugernes vegne. Sidste år ved at indføre momsfri frugt og grønt, og nu skyder vi 2015 i gang med, som de første i markedet, at give danskerne momsfrit økologisk kød, siger Kiwis kædedirektør, Carsten Hansen.

Det kræver et kort

Kiwis tilbud om halv moms på almindelige økologiske varer og momsfrihed på økologisk okse- og svinekød samt frugt og grønt gælder for alle, der handler med kædens loyalitetskort, KIWIkort. Sådan ét bruger cirka. 200.000 danskere hver måned.

Siden Kiwi sidste år fjernede momsen på alt frugt og grønt for kunder med KIWIkort, er salget steget kraftigt. Ved årsskiftet kunne kæden se tilbage på en vækst i salget af frugt og grønt med KIWIkort på godt 35 procent siden begyndelsen i september.

Set over hele året 2014 har Kiwis salg af økologi haft tocifret vækst. Blandt andet er salget af økologisk oksekød steget 18 procent, mens salget af økologisk svinekød er steget 27 procent, oplyser kæden.
Læs mere om: Kiwi
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078