23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Innovationspræmie til nyudviklet 3D-slagterirobot

Danish Meat Research Institute, DMRI, på Teknologisk Institut er blevet hædret med tysk sølvmedalje for bedste innovation for nyudviklet 3D afsværingsrobot til slagterier.

På den nyligt afholdte internationale fødevare-messe, Anuga, i Tyskland har Danish Meat Research Institute, DMRI, Teknologisk Institut, modtaget international hæder for instituttets 3D afsværingsrobot. Robotten, som fuldautomatisk og med høj præcision tilskærer fedtlaget på svinekamme, er blevet tildelt en sølvmedalje for ”Bedste Innovation” på den tyske fødevaremesse.

- Vi er stolte over at have modtaget hæderen for vores 3D afsværingsrobot. Med udviklingen af robotten er det lykkedes os at få udviklet en avanceret skærerobot, som kan være med til at fastholde produktion i Danmark, siger direktør Lars Leopold Hinrichsen, DMRI, Teknologisk Institut, som modtager af innovationsprisen.

3D afsværingsrobotten afløser manuel vurdering af tykkelsen på fedtlagene på svinekammene og en del belastende arbejdsprocesser. Robotten computergenerer i stedet et præcist 3D-billede af hver enkelt svinekam, hvor det fastlægges, hvor kød og fedt mødes. Herefter udskærer et patenteret knivsystem, bestående af otte individuelle knive, automatisk svinekammen. Robotten bruger kun fire sekunder på hver svinekam.

3D afsværinsgrobotten er i dag installeret på de danske svineslagterier, og sælges og serviceres af Attec Food Technology, der har været udviklingspartner i forløbet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.12|instance-web02