Metoden bag Easyfoods succes

1925-modellen har været med til at udvikle snesevis af brødprodukter

En særlig innovationsmodel, som er udviklet af forfatteren og foredragsholderen Carsten Borch, er i høj grad medvirkende til succesen hos Easyfood, Danmarks største bageri hvad angår convenience-produkter.

Det er Easyfoods direktør, Flemming Paasch, slet ikke i tvivl om, efter at virksomheden har arbejdet med modellen de seneste 12-13 år.

Nu er modellen blevet nøje beskrevet i en bog, der slet og ret hedder 1925-modellen, og Flemming Paasch købte før jul bogen hjem til samtlige 140 medarbejdere samt til 30 af Easyfoods leverandører.

- 1925-modellen og Carsten Borch var med til at kickstarte den innovative kultur, som Easyfood er kendt for. For mere end 10 år siden brugte vi modellen til at skabe 161 produkter på én dag. Ikke bare idéer på post-its. 161 nye produkter der blev bagt og smagt samme dag, fortæller Flemming Paasch.

- Igennem årene har vi skam arbejdet sammen med mange andre end Carsten Borch, men da bogen udkom i efteråret, ville vi gerne invitere vores partnere endnu længere ind i vores maskinrum, så op til vores partnerskabsdag i december sendte vi bogen til vores partnere, så vi samtidig kunne kvalitetssikre nye idéer sammen, tilføjer han.

Nye koncepter til OL i Rio

I løbet af Easyfoods partnerskabsdag blev der udviklet nye måltidskoncepter rettet mod OL i Rio i 2016. Både medarbejdere og leverandører havde læst bogen hjemmefra, så det var muligt at gennemføre workshoppen på kun tre timer. Dagen endte med fem måltidskoncepter, men især processen undervejs forstærkede ifølge direktøren mulighederne for, at Easyfood fremover kan udvikle endnu hurtigere sammen med deres leverandører.

- I stedet for at vi allesammen insisterede på at bruge vores egne interne måder at beskrive en innovationsproces på, så brugte vi de samme beskrivelser fra bogen. Og det øgede hastigheden og kvaliteten i processen. Fortællingen i 1925- modellen om Niels Bohr og Arne Jacobsen er jo nem at huske, så det var nemt for alle at referere til personerne i fortællingen, når vi beskrev, hvor langt vi var kommet i processen, konstaterer Flemming Paasch.

- 1925-modellens styrke er i bund og grund, at den ikke gør tingene så voldsomt komplicerede. Alle kan forstå det, uanset om man er ufaglært eller har en høj uddannelse, siger direktøren til Food Supply og nævner som eksempel, at Carsten Borch i sin bog ikke går af vejen for at give Easyfood et gok i nødden.

- Han peger på, at vi tidligere har brugt ord som innovationsacceptansgraden, og at det lyder som noget, man bør tale med sin læge om. Hvis man i stedet kalder det "ny omsætning", kan alle være med, konstaterer Flemming Paasch.

Onlinekursus


Udover bogen har Carsten Borch netop udviklet et onlinekursus i at bruge-1925 modellen.

- På Easyfood har vi tre ansat i vores udviklingsafdeling, men til daglig går vi og siger, at alle er ansat i udviklingsafdelingen. Det er vores kultur at udvikle sammen. Derfor vil vi bruge onlinekurset i 1925-modellen til at gøre det endnu nemmere for medarbejderne at deltage i innovationsprocesser, så vi kan udvikle gennem hele værdikæden. Vores innovationsomsætning er på 20 procent om året. Det vil altså sige, at 20 procent af årets omsætning kommer fra produkter og koncepter, som ikke fandtes, da året startede, nævner direktøren..

Easyfood havde i 2014 en omsætning på 200 millioner kroner og et overskud på 5,8 millioner kroner. I marts 2015 åbnede Easyfood et helt nyt innovationscenter.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Kommentarer

Lisbeth Kempel
Det lyder rigtig spændende.

Lars Todbjerg
Utrættelig og altid optimist er nøgleordene for Easy Food , Flemming Paasch.
At gå andre veje og udfordre det kendte, må være et privileg at være en del af.
Stor respekt og er sikker på succesen fortsætter for alle i Easy Food ..

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Co-Ro tog et gevaldigt saft-dyk

Men Sun Lolly-producenten sprøjter nye produkter ud i stor stil

Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

Ny bestyrelse i mad-tænketank

FoodTech sætter viden på menuen

Messen i Herning omdanner i år den ene messehal til Tech City

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

- Vores dadelplaner kan blive en kæmpesucces

The Whole Companys Henrik Winther-Olsen klar til produktion i Dubai - kommer måske til at konkurrere med sig selv

Lettelse hos Kohberg: Vi er er på rette spor

Efter et særdeles nedslående 2016 gik det kraftigt frem for brødgiganten i 2017

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Erhvervsmanden Nils Foss er død - 90 år

Coop lukker 16 brugser

Farvel til en række butikker, der gennem en årrække har givet underskud

The Whole Company klar med helt ny serie af frugtsnacks

Koncernen vil indtage udlandet på flere fronter

Dansk Supermarked skifter navn

Ny, nordjysk gin har været oppe i skyerne

25 pubs giver brødre milliongevinst

Nu kan Arbejdstilsynet tale med ansatte alene

Madglade milliardærer redder eksklusiv restaurant

BioMar udvider for 90 millioner i Brande

Lakridskonge producerer igen selv

Johan Bülow har sat skub i udviklingen af nye lakridser

Gråsten Fjerkræ gør klar til at udvide

Pladsmangel i Kværs har flyttet arbejdspladser sydpå

Ligner de en puck? Mørbrad hitter til ishockey-VM

Lukket burgerkæde kostede millioner

NTF-Aalborg har skiftet direktør

FødevareDanmark: Stram den lov

Økologisk gourmet-slagteri rykker ind hos Irma

Romkuglemester er vokset yderligere

Pengene strømmer ind hos Gasoline Grill

International hæder til Skjern-gin

Gulerødder har bidt sig fast om øko-favorit

Møllerup Gods klar med danske hampefrø

Ellemann-Jensen ny fødevareminister

Dansk familie blev mangemillionærer på Hot n'Sweet

Ny madfestival nærmer sig

Orkla Foods klar med ny salgsdirektør i Danmark

Unibrew solgte og tjente mere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Prevas har ansat Software Developer, Henrik Bach

Automationsdag´18

Opbygning af HACCP-systemer

Læs om de nye muligheder med TIA-portalen version 15

IMA dairy food HASSIA

De helt rigtige løsninger til hårde miljøer

Der er gang i produktionen af vores nye løfteåg til truck hos vores maskinfabrik i Aalborg.

Dansk fællesstand på AgroProdMash 8. – 12. oktober 2018 - skyd genvej til det russiske marked

Pilz fortsætter væksten i omsætning og medarbejderantal samt udvider produkt-porteføljen

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nye medarbejdere

Dansk hærdningsteknologi til rustfrit stål løser udfordringer hos MAN Diesel & Turbo

Tæt samarbejde mellem Arla, Siemens og DHJ resulterer i innovativt afgangsprojekt

Tre 10-års jubilarer hos Holtec Automatic A/S

Simatic CPU'er fra Siemens får facelift

Gratis rådgivning til robot industrien

Stor fynsk plastproducent investerer i ny pakkelinje fra robotklyngen i Odense

SMC lancerer ekstremt fleksibel sugekop af blå silikonegummi

Wexøe indgår ny samarbejdsaftale med Jacob Hinsch og eWon

Hvilken sensor til niveau måling er bedst?

Kunne du også tænke dig en traverskran som vi for nylig har leveret til den...

KE Fibertec satser på Norge

Broelementerne til Kronprinsesse Marys bro kræver løftegrej i den helt tung...

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye pro...

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Send til en kollega

0.247