23948sdkhjf

Metoden bag Easyfoods succes

1925-modellen har været med til at udvikle snesevis af brødprodukter

En særlig innovationsmodel, som er udviklet af forfatteren og foredragsholderen Carsten Borch, er i høj grad medvirkende til succesen hos Easyfood, Danmarks største bageri hvad angår convenience-produkter.

Det er Easyfoods direktør, Flemming Paasch, slet ikke i tvivl om, efter at virksomheden har arbejdet med modellen de seneste 12-13 år.

Nu er modellen blevet nøje beskrevet i en bog, der slet og ret hedder 1925-modellen, og Flemming Paasch købte før jul bogen hjem til samtlige 140 medarbejdere samt til 30 af Easyfoods leverandører.

- 1925-modellen og Carsten Borch var med til at kickstarte den innovative kultur, som Easyfood er kendt for. For mere end 10 år siden brugte vi modellen til at skabe 161 produkter på én dag. Ikke bare idéer på post-its. 161 nye produkter der blev bagt og smagt samme dag, fortæller Flemming Paasch.

- Igennem årene har vi skam arbejdet sammen med mange andre end Carsten Borch, men da bogen udkom i efteråret, ville vi gerne invitere vores partnere endnu længere ind i vores maskinrum, så op til vores partnerskabsdag i december sendte vi bogen til vores partnere, så vi samtidig kunne kvalitetssikre nye idéer sammen, tilføjer han.

Nye koncepter til OL i Rio

I løbet af Easyfoods partnerskabsdag blev der udviklet nye måltidskoncepter rettet mod OL i Rio i 2016. Både medarbejdere og leverandører havde læst bogen hjemmefra, så det var muligt at gennemføre workshoppen på kun tre timer. Dagen endte med fem måltidskoncepter, men især processen undervejs forstærkede ifølge direktøren mulighederne for, at Easyfood fremover kan udvikle endnu hurtigere sammen med deres leverandører.

- I stedet for at vi allesammen insisterede på at bruge vores egne interne måder at beskrive en innovationsproces på, så brugte vi de samme beskrivelser fra bogen. Og det øgede hastigheden og kvaliteten i processen. Fortællingen i 1925- modellen om Niels Bohr og Arne Jacobsen er jo nem at huske, så det var nemt for alle at referere til personerne i fortællingen, når vi beskrev, hvor langt vi var kommet i processen, konstaterer Flemming Paasch.

- 1925-modellens styrke er i bund og grund, at den ikke gør tingene så voldsomt komplicerede. Alle kan forstå det, uanset om man er ufaglært eller har en høj uddannelse, siger direktøren til Food Supply og nævner som eksempel, at Carsten Borch i sin bog ikke går af vejen for at give Easyfood et gok i nødden.

- Han peger på, at vi tidligere har brugt ord som innovationsacceptansgraden, og at det lyder som noget, man bør tale med sin læge om. Hvis man i stedet kalder det "ny omsætning", kan alle være med, konstaterer Flemming Paasch.

Onlinekursus


Udover bogen har Carsten Borch netop udviklet et onlinekursus i at bruge-1925 modellen.

- På Easyfood har vi tre ansat i vores udviklingsafdeling, men til daglig går vi og siger, at alle er ansat i udviklingsafdelingen. Det er vores kultur at udvikle sammen. Derfor vil vi bruge onlinekurset i 1925-modellen til at gøre det endnu nemmere for medarbejderne at deltage i innovationsprocesser, så vi kan udvikle gennem hele værdikæden. Vores innovationsomsætning er på 20 procent om året. Det vil altså sige, at 20 procent af årets omsætning kommer fra produkter og koncepter, som ikke fandtes, da året startede, nævner direktøren..

Easyfood havde i 2014 en omsætning på 200 millioner kroner og et overskud på 5,8 millioner kroner. I marts 2015 åbnede Easyfood et helt nyt innovationscenter.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (2)
Forsiden lige nu

Adival mangler chokolade til landmænd

Specialøl-specialist med nyt overskud

Fynbo Foods bruger 100 millioner kroner på nye linjer

Stor udvidelse af produktionen skal imødekomme stigende efterspørgsel

Vild konkursrekord i jubelåret 2018

Ugens grin: Sikkerhed fremfor alt

- Det kan vi lære af Big Mac-sagen

Nyhedsbrev

Madiværksættere får chancen hos Irma

Otte projekter er med opløbet

Online Avis Arkiv

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

Det vælter ind med nyheder til Madværkstedet

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Fødevarevirksomheder i Thy rotter sig sammen

Dansk pepperoni-producent bekymret over nej til brexit-aftale

Chr. Hansens salg går mindre frem end ventet

Chr. Hansen Holding, der laver enzymer og ingredienser til flere industrier, sælger fortsat for mere

Kokkelandsholdet skal have ny direktør

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

Arla vil selv lave sine reklamer

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Rekord: Over 200 bryggerier i Danmark

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Bryggeri flytter og får udskænkning

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Hov - blåt plast i hakket grisekød

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nemmere rengøring og bedre arbejdsmiljø med et højvakuum anlæg

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

FUGTKONTROL kan du selvfølgelig møde på vandværksmessen i Roskilde

Vind en HADEF 53/07A skraldetalje med ultra lav egenvægt!

Norma kompressionsfittings

Fokus på sourcingstrategi giver endnu flere kundefordele...

Global Supplier ApS er blevet til Elcee ApS

Fantastiske frysetørrede frugter og bær - tættest på frisk

Manicus Teknik din leverandør af KTR koblinger

MULTISAN - pakkemaskine til hvid ost

NYHED! Prolink Serie 13-0 CTP og Serie 13-34 FLT

Nu skyder vi fødselsdagsåret i gang

Manicus Teknik, din leverandør af hydraulik

”Med så mange medarbejdere er det afgørende at vælge det rigtige virksomhedsledelsessystem.”

Faldsikring på den nemme måde - Fyns Kran Udstyr A/S

RS Components lagerfører nu motorstyringsanalysatorer fra Fluke

Skyd dit nytår i gang med en lidt skævere ansøgning

Siemens har den rigtige softstarter til enhver applikation

Webinar 21/1: Introduktion til PCSCHEMATIC Automation

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

600 mio. kr. skal give et teknologisk boost

Høj hastighed og høj opløsning med 3D smart inline inspektion

Januar nyhedsmail fra KE Fibertec

Ion luftkniv fra EXAIR fjerner statisk elektricitet

LinkedIn, Twitter, Facebook og Instagram.

Send til en kollega

0.169