Metoden bag Easyfoods succes

1925-modellen har været med til at udvikle snesevis af brødprodukter

En særlig innovationsmodel, som er udviklet af forfatteren og foredragsholderen Carsten Borch, er i høj grad medvirkende til succesen hos Easyfood, Danmarks største bageri hvad angår convenience-produkter.

Det er Easyfoods direktør, Flemming Paasch, slet ikke i tvivl om, efter at virksomheden har arbejdet med modellen de seneste 12-13 år.

Nu er modellen blevet nøje beskrevet i en bog, der slet og ret hedder 1925-modellen, og Flemming Paasch købte før jul bogen hjem til samtlige 140 medarbejdere samt til 30 af Easyfoods leverandører.

- 1925-modellen og Carsten Borch var med til at kickstarte den innovative kultur, som Easyfood er kendt for. For mere end 10 år siden brugte vi modellen til at skabe 161 produkter på én dag. Ikke bare idéer på post-its. 161 nye produkter der blev bagt og smagt samme dag, fortæller Flemming Paasch.

- Igennem årene har vi skam arbejdet sammen med mange andre end Carsten Borch, men da bogen udkom i efteråret, ville vi gerne invitere vores partnere endnu længere ind i vores maskinrum, så op til vores partnerskabsdag i december sendte vi bogen til vores partnere, så vi samtidig kunne kvalitetssikre nye idéer sammen, tilføjer han.

Nye koncepter til OL i Rio

I løbet af Easyfoods partnerskabsdag blev der udviklet nye måltidskoncepter rettet mod OL i Rio i 2016. Både medarbejdere og leverandører havde læst bogen hjemmefra, så det var muligt at gennemføre workshoppen på kun tre timer. Dagen endte med fem måltidskoncepter, men især processen undervejs forstærkede ifølge direktøren mulighederne for, at Easyfood fremover kan udvikle endnu hurtigere sammen med deres leverandører.

- I stedet for at vi allesammen insisterede på at bruge vores egne interne måder at beskrive en innovationsproces på, så brugte vi de samme beskrivelser fra bogen. Og det øgede hastigheden og kvaliteten i processen. Fortællingen i 1925- modellen om Niels Bohr og Arne Jacobsen er jo nem at huske, så det var nemt for alle at referere til personerne i fortællingen, når vi beskrev, hvor langt vi var kommet i processen, konstaterer Flemming Paasch.

- 1925-modellens styrke er i bund og grund, at den ikke gør tingene så voldsomt komplicerede. Alle kan forstå det, uanset om man er ufaglært eller har en høj uddannelse, siger direktøren til Food Supply og nævner som eksempel, at Carsten Borch i sin bog ikke går af vejen for at give Easyfood et gok i nødden.

- Han peger på, at vi tidligere har brugt ord som innovationsacceptansgraden, og at det lyder som noget, man bør tale med sin læge om. Hvis man i stedet kalder det "ny omsætning", kan alle være med, konstaterer Flemming Paasch.

Onlinekursus


Udover bogen har Carsten Borch netop udviklet et onlinekursus i at bruge-1925 modellen.

- På Easyfood har vi tre ansat i vores udviklingsafdeling, men til daglig går vi og siger, at alle er ansat i udviklingsafdelingen. Det er vores kultur at udvikle sammen. Derfor vil vi bruge onlinekurset i 1925-modellen til at gøre det endnu nemmere for medarbejderne at deltage i innovationsprocesser, så vi kan udvikle gennem hele værdikæden. Vores innovationsomsætning er på 20 procent om året. Det vil altså sige, at 20 procent af årets omsætning kommer fra produkter og koncepter, som ikke fandtes, da året startede, nævner direktøren..

Easyfood havde i 2014 en omsætning på 200 millioner kroner og et overskud på 5,8 millioner kroner. I marts 2015 åbnede Easyfood et helt nyt innovationscenter.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Kommentarer

Lisbeth Kempel
Det lyder rigtig spændende.

Lars Todbjerg
Utrættelig og altid optimist er nøgleordene for Easy Food , Flemming Paasch.
At gå andre veje og udfordre det kendte, må være et privileg at være en del af.
Stor respekt og er sikker på succesen fortsætter for alle i Easy Food ..

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Konkurs: Lille burger-kæde valgte forkert by

Hanegal udvikler "som vanvittige" uden kød

Carl's Jr. vil have mange flere danske restauranter

Legendariske cafélokaler skifter ejer

Haarslev Industries i clinch med grundlægger

Mange flere kan nu sortere madaffald

Nyhedsbrev

Kammeradvokaten gransker fiskefabriks konkurs

Især skattevæsenet har penge i klemme

Øl-idé hædret med 100.000 kroner

Det Danske Madhus: Vi er udsat for opgavetyveri

Lægger sag an efter aftale om ældremad

Bager fik smadret butik efter krav om beskyttelsespenge

1

Rugbrød tilbagekaldes - risiko for kølemiddel

Bornholmsk gin tæt på lancering

Ugens grin: Trafik-forvirring

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Statsministeren overrakte masser af guldmedaljer

Nu vil Mikkeller også lave chokolade

Og desuden tøj, for at det ikke skal være løgn

Grød-kæde vil fordoble antallet af butikker

Men drømmen om udlandet er indtil videre skrinlagt

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Han tester det, der rører ved fødevarer

Chipsfabrikkens ældre dame kører endnu

Anlægget står ikke foran pension. Tværtimod skal det efter 13 år snart udvides.

2

Gennembrud for antibiotikafrit kød

Arla brager frem i Asien

1

Så er fuldkorn igen i fokus

Chokoladekæde mister troen på center

Hakkekød trækkes tilbage

Blandede maderfaringer med kulturåret i Aarhus

Juicekæden i offensiven: Så mange skal åbne i 2018

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Tivoli åbner med restaurantfestival

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Risiko for forurening fra mus i bagerbrød

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

51 restauranter med i DinnerDays

Bite Copenhagen får ny direktør

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

Se alle Medlemmernes egne nyheder

PanPac nomineret til mest innovative virksomhed i Jammerbugt 2018

Dansk halbyggeri bygger sikret gårdmiljø til Vestre Fængsel

Ny praktikant hos Carl Stahl A/S

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Auktioner fra kun 1 kr. - gør et kup på udstyr til køkken og kantine hos Cateringinventar.dk

Ny salgsingeniør hos Moldow

→ Bruger Du Hydraulik Til Løft? ←

Effektiv luftfordeling med opblandingsventilation

Gratis Festo webinar: undgå overdimensionerede pressesystemer

Eksterne kompetencer reducerer West-Marine’s omkostninger med 70 %

Rustfri Gear og motorer

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Praktiske kasser til transport og opbevaring

Ekspertise over hele linjen

Fendere og fendersystemer fra WILLBRANDT Gummiteknik

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

Få det tekniske overblik med nyt overskueligt Hygienic katalog

Organisationsændring hos Trescal Danmark

Dynamisk, struktureret og eksekverende global salgssupporter

ABB og Formula E indgår partnerskab for at skabe fremtiden for e-mobilitet

Energibesparende rengøringsbord.

Socomecs Atys S - Atys SD serie

RAILQ™ – Undersøgelse af kranens køreskinner

FUGTKONTROL byder igen i år velkommen på vandværksmessen i Roskilde

Send til en kollega

0.21