23948sdkhjf

Danisco bekræfter åbning af nye enheder i Indien

Danisco åbnede igår to nye produktionsenheder for funktionelle systemer og enzymer i Sydasien. Den samlede investering beløber sig til 6 mio. US-dollars.
Daniscos nye investering består af fabrikker, laboratorier og kontorfaciliteter, som vil beskæftige yderligere 20 medarbejdere i Indien. Laboratorierne vil yde dedikeret og skræddersyet support til lokale kunder og levere produkter, der er særligt tilpasset behovet i den
indiske industri.

- I Danisco har SAARC-regionen leveret vedvarende tocifrede vækstrater, og den nye fabrik til produktion af funktionelle systemer vil give os fordelen af at være den første internationale fabrik af denne art i regionen. Dermed vil investeringen styrke vores tilstedeværelse og engagement som en seriøs aktør i regionen, siger Anders Wilhjelm, Executive Vice President for Gums & Systems i Danisco i en pressemeddelse.

Indien har potentiale i værdiskabende mejeriprodukter
Indien, som med en årlig produktion på mere end 100 millioner tons mælk og en vækstrate på 3,8% er den største mælkeproducent i verden, har et stort potentiale inden for værdiskabende mejeriprodukter. Fabrikken til produktion af funktionelle systemer vil som udgangspunkt producere blandinger til iscrememarkedet, men vil senere sprede sig til andre mælkeprodukter.

- Indien er et vigtigt vækstmarked for Gums & Systems. Det er spændende at se et marked med 1 mia. forbrugere opleve stærk økonomisk vækst. Som førende ingrediensproducent ønsker vi at være på forkant med udviklingen og at bistå den indiske fødevareindustri med dette væksteventyr, siger Anders Wilhjelm.

Enzymmarkedet vokser også ekspansivt
Det industrielle enzymmarked, der anslås at have en værdi af 75 mio. US-dollar, er et andet hurtigt voksende marked i Indien. Danisco ønsker at udnytte denne mulighed ved at åbne en enzymfabrik, som skal drives af enzymdivisionen Genencor. Fabrikken skal primært producere enzymblandinger til brug i dyrefoder, føde- og drikkevarer, bioethanol, kornforarbejdning, vaskemidler og tekstiler. Den indiske tekstilindustri, der et stort marked for Genencor, er landets næststørste arbejdsplads efter landbruget og tegner sig for ca. 14% af landets industriproduktion.

Desuden er mulighederne i de mange andre markedssegmenter for industrienzymer en væsentlig årsag til, at Danisco styrker sin position på det indiske marked og øger sine lokale kompetencer og produktionskapacitet via Genencor-divisionen.

- Genencor har løbende styrket sin platform i Indien og investerer i dette marked for hurtigt at kunne udnytte vækstmulighederne for enzymforretningen, siger Tjerk de Ruiter, CEO for Genencor-divisionen og afslutter:

- Vi har ambitiøse planer om at styrke vores tilstedeværelse yderligere med dette skridt, da den nye fabrik vil gøre os i stand til at yde vores lokale kunder en endnu bedre og mere pålidelig support. Vi betragter også investeringen som et første skridt mod at øge vores engagement på de markeder, som vi retter os mod i Indien. Vores mål er at ekspandere kraftigt på dette hurtigt voksende marked ved at øge vores industrielle
biotekkompetence og enzymproduktionskapacitet.

Kilde: Danisco

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094