23948sdkhjf

Ny scanner identificerer gammelt kød

Tyske forskere har udviklet en ny laser-pistol til fødevareindustrien. En molekylescanning afslører fordærvet kød.
Det blotte øje har svært ved at skelne mellem nyt og gammelt kød. Men nu får forbrugerne hjælp fra FreshScan, der kan hjælpe med at afsløre fordærvet kød i køledisken.

Det er ingeniører fra Technische Universität i Berlin, der har udviklet molekyle-scanneren FreshScan til fødevareindustrien. Den fungerer sådan, at en diodelaser sender en stråle direkte ind på kødet, som skaber svingninger i overflade-molekylerne. De spreder laserlyset og kaster det tilbage til scanneren, som så analyserer dataene ved hjælp af såkaldt Raman-spektroskopi.

Scanneren kan anvendes, selvom kødet er vakuumpakket eller pakket i folie, oplyses det i pressemeddelelsen.

Indtil videre har forskerne haft succes med at teste svine-, okse-, lamme-, hønse og kalkunkød, og det er planen at videreudvikle teknologien til analyse af frugt og grønt.

Kilde: FreshScan

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062