23948sdkhjf

Danisco optimerer iscremen

Danisco har som den første ingrediensleverandør investeret i en ny lavtemperatur fryseteknologi til produktion af iscreme. En investering, der vidner om Daniscos bevidsthed om markedets tendenser.
Den nye fryseteknologi hos Danisco sikrer isen en finere struktur, en bedre mundfylde og en mere cremet konsistens, end hvad der hidtil har været muligt at opnå.

- Vi er utrolig glade for at kunne tilbyde vores kunder en optimeret løsning ved udvikling af nye istyper. Vores investering i det nye udstyr gør os i stand til at imødekomme kundernes ønsker og behov, der naturligvis skærpes i takt med forbrugernes stigende bevidsthed omkring kvalitetsfødevarer, siger Finn Hjort Christensen, Group Manager, Ice Cream Application, Danisco Brabrand.

Det nye produktionsudstyr, der er udviklet specielt til forsøgskørsel, køler isen ned til minus 12- 5ºC sammenlignet med traditionelt fryseudstyr, der kun muliggør en nedkøling til omkring minus 7ºC. En lav temperatur optimerer isens luftfordeling og sikrer en iscreme med mindre iskrystaller, hvilket giver en bedre og mere glat tekstur. Det skyldes, at man opnår en finere mikrostruktur i isen under den koldere fryseproces.

Investeringen er et eksempel på, at Danisco er ekstremt bevidst om markedets tendenser, for derigennem at være på forkant med kundernes skiftende og udfordrende krav. Det nye fryseudstyr er placeret i Danisco Brabrands testlaboratorium og benyttes især til produktion af is med lavere fedtprocenter, hvori det kan være svært at opnå samme struktur som i is med højere fedtprocent.

Kilde: Danisco

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141