23948sdkhjf

Danisco presset på Ingrediens-divisionen

Eskalerende råvare- og energiomkostninger har forhindret yderligere marginforbedringer i Ingredienser. En omstrukturering skal føre til fornyet vækst.
Marginerne i Daniscos Ingredienser er under stigende pres. EBIT-marginen blev 11,2% i tredje kvartal 2007/08 mod 11,4% sidste år. Sukkers resultat i tredje kvartal oversteg vores forventninger på baggrund af en større volumen.

Omorganisering i Ingredienser
Danisco undergår i øjeblikket en stor forandring, idet koncernen i 2007 frasolgte Flavours og nu sætter fart i processen hen mod en udskilning af Sukker. Samtidig er der taget beslutning om at omorganisere Ingredienser som reaktion på de gældende markedsvilkår og for at udforske nye muligheder.

Stigende omsætningsvækst
Danisco omsatte i tredje kvartal 2007/08 for 4,6 mia. kr., hvilket er en stigning på 200 mio. kr. i forhold til sidste år. I kerneforretningen Ingredienser steg omsætningen 2% sammenlignet med sidste år på baggrund af en 13% svækkelse af USD i forhold til DKK. Den underliggende organiske omsætningsvækst blev 6% i kvartalet som følge af fornyet momentum i især Cultures, Genencor og Texturants og på trods af betydelig svaghed i Sweeteners. Sukker opnåede en solid omsætningsvækst på 10% i forhold til sidste år.

Indtjening i Ingredienser opretholdt trods store udfordringer
Trods ovennævnte udfordringer formåede Ingredienser at opretholde indtjeningen i kvartalet med EBIT på 335 mio. kr., hvilket er uændret i forhold til sidste år. Sukker oversteg forventningerne ved at levere yderligere stigninger i EBIT-marginen på baggrund af en kombination af et bedre driftsresultat og fraværet af omstruktureringsafgifter i år.

Administrerende direktør Tom Knutzen udtaler i meddelelsen:

-Fremgangen i Ingrediensers omsætningsvækst er i det store hele bredt funderet, og vi ser fortsat optimistisk på vores fremtidige omsætning. Der er dog ingen tegn på, at de kraftige omkostningsstigninger i Ingredienser aftager. Det vil derfor stadig være en udfordring at opretholde indtjeningen i Ingredienser, men vi vil fortsat arbejde for det gennem omkostningsbesparelser, højere salgspriser og andre værdiforøgende tiltag. Vi justerer organisationen i Ingredienser pr. 1. maj 2008, så den afspejler vores igangværende strategiproces.

Danisco nedjusterer forventningerne for Ingredienser til omkring 1.575 mio. kr. mod tidligere omkring 1,6 mia. kr. På koncernniveau forventes en EBIT på over 2,0 mia. kr. mod tidligere mindst 1,95 mia. kr.

Kilde: Danisco

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094