23948sdkhjf

Årets Lokale Vare kommer fra Skive

Staarup Haandbryg kan komme på hylderne i Coops butikker efter, at bryggeriet fra Skive løber med titlen, Årets Lokale Vare 2015, med den drikkeklare saft rabarber.
123 tilmeldte produkter, 24 produkter nomineret af lokale dommerpaneler i otte landsdele, otte lokale vindere og nu én national vinder. Årets Lokale Vare går til ét af Danmarks mindste bryggerier, Staarup Haandbryg, fra Højslev tæt på Skive. Her produceres vindervaren, Rabarbersaft, presset på lokalt dyrkede jordbærrabarber og hældt drikkeklart på flaske.

- Rabarber er blevet til, fordi vi har gode forhandlere, der involverer sig, har hjulpet os fra starten og hænger ved endnu. Rabarber er blevet til, fordi vi har dygtige avlere, som ser, når der er stigende efterspørgsel og planter nyt for at sikre, at vi har råvarer blot 5 km fra bryggeriet. Rabarber er blevet til, fordi vi har gode kunder, som nyder saften og siger det højt, sagde vinder John Smith fra Staarup Haandbryg i sin takketale.

Virksomheden leverer i dag til 52 specialbutikker og restauranter og kigger nu på mulighederne for at etablere et samarbejde med Coop.

- Smag, oprindelse og sporbarhed er tre vigtige nøgleord i arbejdet med udviklingen af lokale fødevarer, uanset hvor stor produktionskapacitet en virksomhed har. Staarup Haandbrygs arbejde er et lysende eksempel på en producent, der har ramt plet med smagen, og som praktiserer og formår at kommunikere råvareoprindelse og sporbarhed til kunderne, siger Judith Kyst, direktør for Madkulturen.

Lokale ildsjæle får plads på hylderne
Foruden en kontantpræmie får Staarup Haandbryg og alle lokalvinderne tilbudt rådgivning og mulighed for at få solgt og markedsført deres varer i Coops butikker og få personlig rådgivning til forretningsudvikling.

- Konkurrencen har vist os, at der er en frodig underskov af små producenter, der brænder for bedre mad. Meget er i sin spæde start, men vi ønsker med denne konkurrence at bakke op om den positive udvikling, for det vil være med til at give vores kunder nye og bedre madoplevelser i de kommende år, siger koncerndirektør Jens Visholm, Coop.

Coop har generelt fået øjnene op for flere lokale varer i bedømmelsesarbejdet. Udover at sætte spot på de gode lokale produkter har arbejdet med Årets Lokale Vare allerede ført til konkrete samarbejder.

Staarup Haandbryg vinder 50.000 kr. og retten til at mærke vinderproduktet med ’Årets Lokale Vare 2015’.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109