23948sdkhjf

Lone Landmand får Den gyldne Grundtvig

Facebook-stjerne hædres for at være markant person på fødevareområdet
Lone Vitus - bedre kendt som Lone Landmand - er kendt som en ivrig blogger, ildsjæl og debattør på fødevareområdet, nærmere bestemt den bæredygtige, økologiske del af fødevareområdet. Og for den indsats får hun 10. november overrakt en pris, der ikke normalt har så meget med fødevarer at gøre: Den gyldne Grundtvig, som er en højskolekulturpris.

Prisen, der blev indstiftet i 1999, er tidligere gået til koryfæer på den danske kunst- og kulturscene, deriblandt Steffen Brandt, Johannes Møllehave og Niels Hausgaard.

Lone Landmand bor med sin mand, kendt som Søren Sørøver, på Brandbygegård nord for Horsens Fjord. Her dyrker de deres 28 hektar land med stolthed og omsorg for dyr, jord og fødevarer. På Facebook har Lone Landmand i skrivende stund 4.155 følgere, herunder ministre, brancheorganisationer og masser af tilhængere af hendes små, nærværende hverdagsdryp. Hendes blog har omtrent 100.000 sidevisninger om måneden.

Folkelig, skarp og vedkommende

- Lone Vitus, også kendt under sit blogger-navn, Lone Landmand, får prisen for gennem sit vedholdende, engagerede og indsigtsfulde arbejde med at formidle vigtige og aktuelle spørgsmål om bæredygtighed og grøn omstilling på en folkelig, skarp og vedkommende facon, at bidrage til den folkelige oplysningstradition og kultur, som den danske folkehøjskole udspringer af, siger formanden for komiteen bag Den gyldne Grundtvig, Bo Klindt Poulsen.

Prismodtageren har blæst til debat i medierne om den måde, vi omgås dyr og deres velfærd på:

- Mine kerneværdier er retfærdighed, ordentlighed og omtanke. De værdier er dem, der vækker de stærkeste følelser – de burde være udgangspunktet for menneskelig omgang med artsfæller, med dyr og med vores omverden. Resultatet er mærkbart, når de tilsidesættes, konstaterer Lone Landmand.

Prisen bliver overrakt ved et arrangement på Odder Højskole. Den består af 10.000 kroner kontant og et keramisk værk af kunstneren Jakob Stig Isaksen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062