23948sdkhjf

Seks smagsambassadører udnævnt

De får hver 15.000 kroner - blandt andet til at formidle, hvordan vandmænd smager
Forsknings- og formidlingscenteret Smag for Livet har udnævnt sine seks første såkaldte smagsambassadører.

Smagsambassadørerne er "et korps af unge ildsjæle, der har forbilledlige evner til at formidle viden om smag – med både ord, leg og smagsprøver", skriver Smag for Livet på sin hjemmeside.

Ud over titlen og anerkendelsen får smagsambassadørerne mulighed for hver at bruge 15.000 kroner til at gennemføre udadvendte arrangementer om smag og om smagens betydning for vores liv.

- Fra blævrende dyr til knasende tekstur

De seks er Cathrine Terkelsen, lærer med linjefag i blandt andet madkundskab, Charlotte Holm Brodersen, blandt andet kendt for at have udviklet innovativt undervisningsmateriale til konceptet Kok Amok, Denise Gjørtz Krog, der studerer Ernæring og Sundhed ved University College Sjælland, Jonas Stejn Klotz, som er studerende ved Ernæring og Sundhed på Professionshøjskolen Metropol, kokkeelev Kasper Styrbæk samt Mie Thorborg Pedersen,
specialestuderende ved Memphys – Center for Membranfysik ved Syddansk Universitet.

Mie Thorborg Pedersen er ansat som studentermedhjælper i Smag for Livet, hvor hun blandt andet formidler forskning i vandmænds fysik – og smag.

- Jeg prøver at forstå vandmandens gele, og hvordan den kan transformeres fra et blævrende dyr til en knasende tekstur, som vi kan spise, sagde Mie Thorborg Petersen ifølge TV2 Fyn, da hun blev præsenteret som smagsambassadør.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078