23948sdkhjf

Seks smagsambassadører udnævnt

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

De får hver 15.000 kroner - blandt andet til at formidle, hvordan vandmænd smager

Forsknings- og formidlingscenteret Smag for Livet har udnævnt sine seks første såkaldte smagsambassadører.

Smagsambassadørerne er "et korps af unge ildsjæle, der har forbilledlige evner til at formidle viden om smag – med både ord, leg og smagsprøver", skriver Smag for Livet på sin hjemmeside.

Ud over titlen og anerkendelsen får smagsambassadørerne mulighed for hver at bruge 15.000 kroner til at gennemføre udadvendte arrangementer om smag og om smagens betydning for vores liv.

- Fra blævrende dyr til knasende tekstur

De seks er Cathrine Terkelsen, lærer med linjefag i blandt andet madkundskab, Charlotte Holm Brodersen, blandt andet kendt for at have udviklet innovativt undervisningsmateriale til konceptet Kok Amok, Denise Gjørtz Krog, der studerer Ernæring og Sundhed ved University College Sjælland, Jonas Stejn Klotz, som er studerende ved Ernæring og Sundhed på Professionshøjskolen Metropol, kokkeelev Kasper Styrbæk samt Mie Thorborg Pedersen,
specialestuderende ved Memphys – Center for Membranfysik ved Syddansk Universitet.

Mie Thorborg Pedersen er ansat som studentermedhjælper i Smag for Livet, hvor hun blandt andet formidler forskning i vandmænds fysik – og smag.

- Jeg prøver at forstå vandmandens gele, og hvordan den kan transformeres fra et blævrende dyr til en knasende tekstur, som vi kan spise, sagde Mie Thorborg Petersen ifølge TV2 Fyn, da hun blev præsenteret som smagsambassadør.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Nyhedsbrev

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Online Avis Arkiv

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Så er øl-is fra Thy klar

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Carlsberg-kontor ransaget

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt vand

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Bliv klogere på hygiejnisk design på FoodTech

Skal din næste bakke til dine fødevarer have et mindre klimaaftryk?

Safer Food => Better Business

Kontinuerlig oliedampmåling med Metpoint

Konference stiller skarpt på Ernærings- og sundhedsanprisninger

IPW Systems får endnu en ny udvikler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

Bideskinner – et specialprodukt fra Gravlund Industrigummi

Hør om virksomheders erfaringer med at håndtere udfordringer for materialer i barske miljøer

Next Step kompetenceudvikling

RGTS 1-faset softstarter: let konfiguration og op til 40% reduceret startstrøm

Logistik for e-handlere

Nyt spiralbånd giver en skånsom og nem måde at flytte et produkt ned til et...

Komplette løsninger inden for intern logistik

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholde...

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Send til en kollega

0.264