23948sdkhjf

Danisco indgår i nyt joint venture om biobrændstof

Danisco går sammen med kemikoncernen DuPont og skaber et verdensførende selskab inden for cellulosebaseret ethanol.
DuPont og Genencor, en division under Danisco A/S, har i dag meddelt, at de har indgået aftale om at danne DuPont Danisco Cellulosic Ethanol LLC, et 50/50 globalt joint venture der skal udvikle og kommercialisere den førende omkostningseffektive teknologi til produktion af cellulosebaseret ethanol – næste generations biobrændstof fremstillet af råstoffer, som ikke anvendes til fødevarer – til et globalt marked, som udgør 75 mia. US-dollars.

Indledningsvis planlægger partnerne en treårig investering på 140 mio. US-dollars, der på kort sigt retter sig mod produktion baseret på majsstængler og sukkerrør-bagasse, og på længere sigt en række lignocelluloseholdige råstoffer som f.eks. halm, forskellige energiafgrøder og andre biomasser.

- Med de tocifrede vækstrater i fødevare- og benzinpriserne vi ser for øjeblikket, er der et akut behov for bæredygtige biobrændstofteknologier, og med dette joint venture kan vi løfte opgaven, udtaler DuPonts formand og administrerende direktør Charles O. Holliday, Jr. og fortsætter:

- Ved at samle vores virksomheders styrker og ekspertise øger vi betydeligt muligheden for at gøre cellulosebaseret ethanol fremstillet af forskellige non-food-råstoffer til en økonomisk realitet verden over.

Administrerende direktør i Danisco, Tom Knutzen, siger om partnerskabet:

- Med kombinationen af DuPonts og Daniscos verdensklassekompetencer vil vi med dette joint venture sætte standarden for teknologi til cellulosebaseret ethanolproduktion. Vores joint venture bliver et kraftcenter for opdagelser, forskning og udvikling samt viden indenfor konstruktion af produktionsanlæg. Det er et vigtigt skridt fremad i Daniscos nye strategiske sigte om at blive en førende aktør inden for industriel bioteknologi.

Kilde: Danisco

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093