23948sdkhjf

Dyrt salt skal være grønt og billigt

Noget af det dyreste salt i verden kommer fra Læsø, men det skal der nu laves om på.
Læsø Salt skal nu laves til den halve pris og bruges til at salte lokalt kød.

Sådan lyder ideen fra saltsyderiet, der vil opføre et moderne salthus, hvor man kan producere billigere salt ved hjælp af sol-, vind- og jordenergi.

- Vi har selvfølgelig gennemtænkt det sådan, at det skal komme Læsø til gode, siger saltsyder Poul Christensen.

I dag koster saltet 90 kroner kiloet, men det skal produceres langt billigere, hvis det skal bruges til kødprodukter som pålæg og pølser.

Job i salt og kød
Idéen kan få stor betydning for øen, hvis den bliver en realitet, mener Poul Christensen:

- Der er arbejdspladser i det, både på saltsyderiet, men også i kødproduktionen på Læsø, siger han.

For at producere saltet billigere end det håndlavede, skal der oprettes et moderne salthus, som skal køre på bæredygtig energi.

Det nye salthus skal samtidig fungere som et oplevelsescenter. Saltsyderiet vil i 2016 arbejde på at samle penge ind til projektet
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08