23948sdkhjf

FoodExpo helliger hal til økologi

Cirka 80 økologiske udstillere indtager en hel hal på FoodExpo, hvor man også vil kunne opleve workshops og sceneshows, uddeling af øko-priser, stort Økotræf og et økologisk spisehus.
Økologien får sin helt egen hal, når FoodExpo 2016 løber af stablen i Messecenter Herning d. 6.-8. marts. Her vil cirka 80 økologiske udstillere stå sammen om det hidtil største foodservice-fremstød.

- Økologi fylder efterhånden så meget på danskernes tallerkner og i storkøkkenernes gryder, at det er på rette tid at dedikere en hel hal til økologien på FoodExpo. Hallen vil være samlingspunkt for hele den økologiske branche og rumme alle vinkler på det økologiske måltid – fra land til by. Den bliver omdrejningspunktet for viden, debat og inspiration om økologi, og det bliver her fødevarebranchen mødes om fremtidens økologiske løsninger, siger Torben Blok, Foodservice Markedschef i Økologisk Landsforening.

I den økologiske hal kan man se og smage på et bredt udvalg af økologiske produkter, møde producenterne bag de økologiske råvarer og se en bid af øko-landbruget. I løbet af messens tre dage vil man desuden kunne deltage i workshops som eksempelvis økologiske vinsmagninger og pølseværksted, og på hovedscenen i midten af øko-hallen vil man kunne opleve shows med kendte personer fra den gastronomiske verden.

Restaurant og hospital rykker ind i messehallen
Bliver man sulten, kan man besøge Spisehuset i øko-hallen og få et indblik i spektret af økologiske måltider serveret i autentiske omgivelser. Restaurant Substans fra Aarhus genskabes således i den ene del af Spisehuset, mens et sengeafsnit fra Randers Regionshospital genskabes i den anden. Som gæst i Spisehuset ved man ikke på forhånd, i hvilken afdeling, man bliver placeret.

- Økologien har bredt sig til alle dele af fødevarebranchen. Lige fra det økologiske gourmetmåltid til den økologiske hospitalsmåltid - fra hvide duge til hospitalssengen. Og med Spisehuset ønsker vi at tydeliggøre, at økologi er relevant og interessant, uanset om man arbejder i en kantine, en daginstitution, på et hospital, en café, et hotel eller en michelin-restaurant. Udvalget og kvaliteten af de økologiske varer i dag gør det muligt at lave økologiske måltider til alle scenarier, påpeger Torben Blok.

ØKOdagen kulminerer med økologisk topmøde
På FoodExpos anden dag, mandag d. 7. marts, er hele messen dedikeret til økologi med den såkaldte ØKOdag, der om aftenen kulminerer med Økotræf i øko-hallen. Om aftenen vil bl.a. Årets Økopris og en stribe økologiske spisemærker i guld blive overrakt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11