23948sdkhjf

Rekord i bivirkninger på rygestopmiddel

Rygestopmidlet Champix slår rekord i antallet af alvorlige bivirkninger, viser ny amerikansk rapport. Pfizer afviser årsagssammenhæng.
Der er aldrig tidligere blevet konstateret så mange bivirkninger på et lægemiddel efter så kort tid på markedet. Det skriver svenske Läkemedels Världen ifølge Berlingske Business. Artiklen er baseret på en rapport fra den 21. maj 2008 fra den amerikanske nonprofit-organisation Institute for Safe Medication Practice.

Blandt de 3.000 alvorlige bivirkninger, der er fundet kan nævnes patienter, der under bilkørsel mistede bevidstheden, mens andre oplevede pludselige muskelspasmer. Desuden findes der masser af rapporteringer om synstab, ændrede hjerterytmer, krampeanfald, alvorlige hud-reaktioner og diabetes.

Pfizer, der står bag produktet, tager rapportens koklusioner ganske roligt. På deres hjemmeside skriver de:

- Forfatterne erkender dog, at man ikke på baggrund af de omtalte bivirkningsrapporteringer kan konstatere, at der er årsagssammenhæng mellem anvendelse af Champix og de rapporterede bivirkninger - bl.a. fordi de fleste involverede patienter anvendte andre lægemidler samtidig med anvendelsen af Champix.

Kilde: Business.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078