23948sdkhjf

Fiskeauktion slår alle rekorder

2015 bliver et år ud over al forventning for Hanstholm Fiskeauktion - omsætningen er nu 667 millioner kroner.
Alle tidligere rekorder på Hanstholm Fiskeauktion står for fald.

Tirsdag nåede auktionen en omsætning på i alt 667 millioner kroner for salg af 40,1 millioner kilo fisk siden årsskiftet.

Med endnu tre auktionsdage forude mellem jul og nytår er der en begrundet formodning om, at fiskeauktionen i år når en omsætning på 670 millioner - og dermed slår omsætningen i 2011, som var det hidtil bedste år med en omsætning på 539 millioner kroner for salg af 33,4 millioner kilo fisk.

Sammenlignes resultaterne fra 2011 som det hidtidige rekordår med resultaterne i 2015, har der været en 20 procents stigning i tilførslerne, mens omsætningen er steget med hele 25 procent.

- Et helstøbt salgsår

På den baggrund kalder auktionsmester Jes Holm Sørensen 2015 for et ”helstøbt salgsår”.

- Priserne har været gode året igennem, og fremgangen er sket på alle fronter, siger auktionsmesteren, som fremhæver, at udenlandske landinger har gjort deres til at sikre det gode årsresultat, der tegner sig.

Tingene har i 2015 udviklet sig så gunstigt, at Hanstholm, Urk og Peterhead nu er de tre mest betydende europæiske havne for konsumfisk - og lige nu kæmper Hanstholm om placeringen som nummer et eller to, når det gælder omsætning af konsumfisk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094