23948sdkhjf

Arbejder på højtryk for at nå salg

Der arbejdes i øjeblikket på højttryk for at nå et salg af Danisco Sugar inden sommerferien.Tereos melder sig klar til at byde i løbet af de næste par uger.
Franske Tereos og tyske Nordzucker kigger netop nu virksomhedens bøger igennem og det er ventet, at Tereos byder inden for de næste par uger.

Det forlyder, ifølge dagbladet Børsen, at de to interesserede køberes bud vil komme til at ligge i den lave ende af de 5,5-7 mia. kr., som Danisco Sugar er blevet vurderet at være værd.

Danisco har siden august sidste år villet af med sin sukkerdivision, der længe har været en klods om benet på selskabet og dets aktiekurs. I første omgang ville Danisco arbejde for en spaltning af selskabet, så aktionærerne får to nye aktier, en ingrediens- og en sukkeraktie. Men samtidig er mulighederne for et salg blevet undersøgt og dette kan komme på tale, hvis der bydes en ordentlig pris. Og sidstnævnte arbejdes der lige nu meget hårdt på. Ledelsen foretrækker nemlig et salg, da den dermed selv får råderet over de milliarder, salget måtte indbringe, skriver avisen.

Bliver sukkerdivisionen solgt til et betragteligt er en overtagelse af CP Kelco på tale. CP Kelco er en af verdens største producenter af ingredienser
som xantan og stabilisatoren pektin til den globale fødevareindustri og er en af Daniscos store konkurrenter. CP Kelco har siden 2004 været ejet af den amerikanske industri-, olie- og ingredienskoncern J.M. Huber.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078