23948sdkhjf

Coop lukker 20 Fakta-butikker

I andre butikker bliver der investeret op imod 300 millioner kroner
Dagligvarekoncernen Coop er klar til at lukke cirka 20 af sine Fakta-butikker, mens 150 andre bliver moderniseret for et trecifret millionbeløb, oplyser Coop i en pressemeddelelse.

I løbet af det seneste år er 80 Fakta-butikker blevet moderniseret til det nye, såkaldte F-16 koncept. Resultaterne har været så gode, at tempoet nu sættes op, og i år er der altså planlagt yderligere i alt 150 moderniseringer. I den proces vil en række andre butikker enten skifte til andre af Coops kæder eller lukke.

I de cirka 20 butikker, som helt bliver skåret væk, vil Coop i videst muligt omfang tilbyde de berørte medarbejdere job andre steder i Fakta eller i det øvrige Coop, konstaterer koncernen.

- Betydelige underskud

Investeringen i moderniseringer og omkostninger til lukninger vil i 2016 i alt være i størrelsesorden 300 millioner kroner, hvilket betyder, at kæden også vil få underskud i 2016, oplyser Coop.

- Vi har store forbedringer i den basale drift af kæden, men lukning af tabsgivende butikker og investeringer i moderniseringer, gør, at vi i både 2015 og 2016 vil have betydelige underskud. Med denne plan skaber vi grundlaget for, at vi igen kan opnå tilfredsstillende resultater på Faktas bundlinie, siger koncerndirektør Jan Madsen.

- Det seneste år har vi haft stor fremgang i vores målinger af kundernes tilfredshed, realiseret store forbedringer i vores økonomiske drift og skabt et koncept, der har vist sin bæredygtighed. Derfor investerer vi så stort i at styrke kæden, tilføjer han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188