23948sdkhjf

Ny pris skal hædre fødevarebranchens ildsjæle

Danish Food Cluster har fundet en pris, der mangler
En ny pris hædrer fødevarebranchens ildsjæle, når Danish Food Cluster 17. marts holder
konference om fremtidens fødevareinnovation.

"Food Innovator"-prisen er stiftet af Danish Food Cluster selv, og den skal hvert år gå til en person, som typisk har ydet det lange, seje træk, der ofte ligger bag fødevareinnovation.

- Danmark var aldrig blevet nummer 1 inden for fødevareinnovation, hvis ikke det var for de mange dygtige mænd og kvinder inden for både industri, forskning og organisationer, der
hver dag kæmper for at bringe os foran i en benhård international konkurrence. siger Danish Food Clusters bestyrelsesformand, Esben Laulund.

- Hvad mangler der?

Prismodtageren skal have været en del af branchen i mindst fem år, og "branchen" bliver fortolket meget bredt, understreger Danish Food Clusters direktør, Lone Ryg Olsen:

- Prismodtagerne kan også være nogle af dem, der skaber rammerne omkring fødevarebranchen, eksempelvis business angels, nævner hun.

Sidste år var Danish Food Cluster for første gang med til at uddele en anden pris, Innovationsprisen, som Dansk Fødevare Forum før da havde uddelt på egen hånd i en årrække.

- Vi gik sammen med Dansk Fødevare Forum om prisen som et eksperiment, da vi på det tidspunkt overvejede at fusionere Dansk Fødevare Forum og Danish Food Cluster. Men da fusionen ikke blev til noget, fordi en del medlemmer af Dansk Fødevare Forum var bekymrede for fremtiden for deres netværksarrangementer, lagde vi hovederne i blød og tænkte: Skal vi have vores egen pris, hvad synes vi der mangler?

- Der er formentlig rigtig mange fødevare- og produktpriser ude på messerne, så vi endte med at lave denne nyhed, som er en personlig pris til en ildsjæl, siger Lone Ryg Olsen.

Kun medlemmer af Danish Food Cluster kan indstille deres favoritter til prisen, men man skal ikke være medlem for at blive nomineret.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095