23948sdkhjf

Novozymes indgår gigantisk klimaaftale med DONG

Novozymes har sammen med DONG indgået den største danske klimaaftale hidtil. Aftalen vil gøre Novozymes i Danmark CO2-neutral på strøm allerede i 2012.
Som et led i partnerskab vil Novozymes kraftigt reducere sit energiforbrug, og løbende konvertere besparelserne til indkøb af energi fra vindmølleparken Horns Rev II. Målt på realiseret CO2-besparelse er aftalen den største af sin art i Danmark hidtil.

Ifølge Peder Holk-Nielsen, Koncerndirektør for enzymforretningen i Novozymes er der tale om et væsentligt samarbejde, som binder Novozymes til at sætte ambitiøse mål for virksomhedens CO2-udledning. ”Som ansvarlig virksomhed har vi i mange år arbejdet på at optimere energieffektiviteten i vores produktion. Nu går vi skridtet videre og baserer vores produktion på vedvarende energi. Forhåbentlig som et godt eksempel for vores kunder,” udtaler han.

Energibesparelser bruges til køb af vedvarende energi
Novozymes vil bruge realiserede energibesparelser til at købe vedvarende energi, som leveres fra den kommende vindmøllepark på Horns Rev. Aftalen udgør mere end 30 procent af vindmølleparkens samlede kapacitet.

Ifølge aftalen vil Novozymes i Danmark være 100 procentCO2-neutral på strøm allerede i 2012 og vil således yde et afgørende bidrag til Novozymes’ overordnede mål om at afkoble væksten i CO2-udledning fra væksten i forretningen.

- Novozymes tager med denne aftale et vigtigt skridt og stimulerer derved udviklingen af bæredygtig energi ved at gå i front og vise, at der i dansk erhvervsliv er vilje til at købe energi fra CO2-neutrale produktionsanlæg. Aftalen vil være med til at øge efterspørgslen efter vindmølle-energi, siger koncerndirektør i DONG Energy, Lars Clausen.

Det er eksperter fra DONG Energy, der sammen med Novozymes skal identificere og realisere energibesparelserne. ”Vi tager hul på en udfordrende proces, hvor vi skal realisere betydelige energibesparelser ud over, hvad vi allerede har realiseret. Det synes vi er vores ansvar som en energiintensiv virksomhed,” siger Peder Holk-Nielsen.

Lars Clausen glæder sig over partnerskabet med Novozymes og er overbevist om, at det vil skærpe flere virksomheders interesse for at gøre sig CO2-neutrale.

- Samarbejdet med Novozymes er et resultat af en meget tæt dialog mellem Novozymes og DONG Energy. For at kunne skabe disse ambitiøse partnerskabsaftaler og kunderelaterede programmer er det afgørende, at de bliver skræddersyet specifikt efter kundens behov og ønsker. Dermed skaber vi værdi for begge parter, udtaler han.

Kilde: Novozymes

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156