23948sdkhjf

Liraglutide-behandling giver varige vægttab

Novo Nordisk har fra et forlænget fedmestudie kunnet konstatere, at behandling med liraglutide på svært overvægtige uden diabetes fastholder signifikant vægttab.
Signifikant vægttab fastholdes hos svært overvægtige efter behandling med liraglutide i et år, lyder de kliniske resultater fra en 32-ugers åben forlængelse af et 20-ugers fedmestudie.

Efter 52 uger, hvor liraglutide blev doseret én gang dagligt i højeste dosis, sås et gennemsnitligt vægttab i forhold til udgangspunktet på omkring 7,5-8,0 kg og et placebojusteret vægttab på omkring 5,5-6,0 kg, mod et vægttab efter 20 uger på lige over 7 kg i forhold til udgangspunktet og 4,5 kg placebojusteret.

Omkring 75% af dem, der blev behandlet med den højeste dosis, opnåede et vægttab på over 5%, og flere end 35% opnåede et vægttab på over 10% efter 52
ugers behandling, mod henholdsvis omkring 25% og omkring 10%, der nåede de samme mål for vægttab med placebo.

Deltagere, der blev behandlet med open-label orlistat, tabte sig 3,5-4,0 kg i forhold til udgangspunktet, og omkring 45% og omkring 15% opnåede et vægttab på henholdsvis over 5% og 10% efter 52 ugers behandling.

Af alle patienter, der deltog i det forlængede studie, viste omkring 30% tegn på prædiabetes ved randomiseringen. Efter et års behandling viste omkring 80% af denne prædiabetes-undergruppe af patienter, der blev behandlet med liraglutide i højeste dosis, ikke længere tegn på prædiabetes, mod omkring 30% i grupperne, der fik placebo eller orlistat.

Mads Krogsgaard Thomsen, Novo Nordisks koncernforskningsdirektør, udtaler:

- Resultaterne fra forlængelsen af fase 2-fedmestudiet viser klart, at liraglutide har evnen til at fremkalde varigt vægttab og samtidig beskytte mod forringet blodsukkerregulering.

Novo Nordisk forventer fortsat at indlede et fase 3-program med svært overvægtige uden diabetes inden udgangen af 2008.

Kilde: Novo Nordisk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109