23948sdkhjf

Tarm-overskud faldt med 10 millioner

DAT-Schaub omsatte for 3,4 milliarder og tjente 143 millioner kroner
Danish Crown-datterselskabet DAT-Schaub, der forsyner verdensmarkedet med tarme til pølsefremstilling og sælger masser af grisemaver til især Kina, måtte i regnskabsåret 2014715 notere sig et fald i indtjeningen på 10 millioner kroner.

Overskuddet er således faldet fra knap 153 til knap 143 millioner kroner, selv om omsætningen er steget med cirka 80 millioner til 3,44 milliarder kroner.

I sine kommentarer til regnskabet konstaterer ledelsen, at DAT-Schaub har haft et udfordrende år efter nogle særdeles gode år.

- Faldet i antallet af slagtninger på danske svineslagterier er stoppet, og DAT-Schaub har modtaget en stabil volumen af grisetarme - men til faldende priser på grund af betingelserne på verdensmarkedet. Omsætningen i de fleste af koncernens selskaber er derfor lavere end sidste år med undtagelse af det amerikanske selskab, som har haft en højere omsætning målt i dollars, beretter ledelsen.

DAT-Schaub har afdelinger i Danmark, USA, Norge, New Zealand, Portugal, Estland, Frankrig,Tyskland, Kina og Sverige. Omkring 95 procent af omsætningen ligger uden for Danmark.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066