Her er de hotte økotendenser

Det skal være kvalitet, det skal være nemt, og det må gerne være flot

Økologien fortsætter med at buldre frem, og danske fødevareproducenter buldrer i høj grad med. De er dygtige, og de har masser af gode ideer, som er med til at holde øko-gryderne i kog, konstaterer to danske eksperter med fingeren på pulsen.

Fremtidsforsker Birthe Linddal og markedschef Helene Birk fra Økologisk Landsforening følger begge økomarkedet tæt, og de er enige om, at der er nogle helt klare tendenser, både hvad angår kvalitet og nyheder. Det fik de to senest fastslået, da de tidligere på måneden deltog i verdens største øko-messe, BioFach i Nürnberg.

- Folk går nu virkelig op i, at det skal være kvalitet. Forbrugerne er blevet mere købestærke, og det betyder, at indkøberne ikke ser så meget på prisen som tidligere. Før købte de gerne økologi fra Østeuropa, fordi "det skal være billigt", men nu bliver kvaliteten for alvor nærstuderet, påpeger Helene Birk.

Som eksempel nævner hun, at juice ikke må smage vandet, og at konsistensen skal være god og stabil.

Hurtige mellemmåltider

På nyheds-området er det ikke mindst hurtige mellemmåltider, der hitter, og det marked vil formentlig bare vokse og vokse. Det handler om varer som snackbarer, grød, salamistænger og snackgulerøddder, som sammen med det boomende udvalg af smoothies og proteindrikke er med til at gøre det nemt at blive mæt ofte.

- Små portioner er virkelig et hit. Folk er på farten, og de tager gerne et mellemmåltid både klokken 11, klokken 12.30 og klokken 15.30. Den slags måltider er meget ofte økologiske, fordi de nye fødevarevirksomheder, som fremstiller mange af dem, er økologiske fra begyndelsen af, siger Helene Birk.

Set med Birthe Linddals fremtidsbriller kan ikke mindst chokolade og sodavand være kategorier, som i de kommende år vinder endnu mere frem i de økologiske versioner.

- I forhold til udviklingen af disse to produktgrupper er det ikke kun økologien, der trækker. Men i høj grad også, at flere forbrugere ønsker produkter uden kunstige sødestoffer, uden uforståelige E-numre og med mindre sukker, hvilket mange af de økologiske varianter kan levere, nævner fremtidsforskeren.

Sundt i moderate mængder

- Den stigende efterspørgsel på økologi er nemlig også i meget høj grad drevet af ønsket om at leve sundere. Og sundhed i år 2016 handler ikke kun om kalorier, men også om vitaminer, mineraler, metabolisme, velbefindenhed, smuk hud, langt liv, glæde, plads til forkælelse og så videre. Chokolade og sodavand kan altså sagtens være sundt, hvis bare ingredienslisten er i orden og det indtages i moderate mængder, tilføjer hun.

Birthe Linddal peger også på, at der især hos de unge først i 20´erne er en spirende tendens til, at vi skal passe på verden og forbruge med omtanke, hvilket spiller rigtig godt sammen med økologien.

Både Helene Birk og Birthe Linddal har bemærket nye strømninger også hvad angår emballagerne.

- Selv om økologi er en livsstil, så gør det ikke noget, at det også ser godt ud og sender nogle signaler til omverdenen, siger Birthe Linddal.

- Ja, designet er blevet rigtig vigtigt. Og det er mange danske producenter også særdeles dygtige til, supplerer Helene Birk.

Artiklen er også med i premierenummeret af det nye Food Supply Magazine, som du kan læse ved at klikke her:
Food Supply Magazine


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mammen Mejerierne køber halvdelen af Kastberg Is

Isproduktionen flytter fra Silkeborg til Drøsbro

Børnechampagne kan eksplodere

Fejlgæring giver risiko for, at flaskerne springer

- Fødevarevirksomheder presses urimeligt af lange betalingsfrister

Frontmatec køber op

Guld værd at flage med bæredygtighed

Fagbossers slagsmål om millionindtægter kan sprænge superfusion

Nyhedsbrev

Nye produkter sikrede Unibrews indtjening

Papirøen nærmer sig sidste salgsdato

Ølrester bliver nu lavet til kiks på Møn

Bryghuset og Bisca er gået sammen om at udnytte restproduktet mask fra ølproduktionen til kiks

Ghana kan blive guf for danske fødevarer

KMC overraskede sig selv med rekordresultat

Danish Crown etablerer sig i Afrika

Datterselskabet Ess-Food har købt aktiemajoriteten i en sydafrikansk foodservicevirksomhed

Tican dropper ny aflønning

Byggevirksomhed har succes med at bygge udenom

Nyt, stort kartoffelpakkeri på Lammefjorden

Ny produktion giver 40 jobs hos Rynkeby

Madspild skader industriens image

Ny undersøgelse viser, at forbrugerne gerne ser industrien tage mere ansvar for at begrænse madspild

Tican i Thisted ramt af strejke

Fredericia bliver procesindustriens hovedstad

1

Medaljeregn til danske oste

Salmonella fundet i Skare-kød

Strejke lammer Danish Crown i Horsens

Klassisk chokoladeproducent er i fremgang

Smækker med døren for Just Eat: Vi kan ikke overleve

Efter strejke: Lufthavnens madarbejdere får rettigheder tilbage

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Roskilde får stort fødevarecenter

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Penge og viden til din produktionsvirksomhed?

Opnå omkostningsbesparelser med en ekstra controller

De-palletering fra Qumec

Black Friday hos BM GROUP

Nyhed ! Forbo Sieglings nye Serie 14 på Inliner fra Klovborg Maskinfabrik A/S

Rengøring som Håndværk!

Vi lægger brikkerne til din IoT automations løsning

Længere holdbarhed på friskskårne fødevarer

Løwener går sort den 24. november - tyvstart på vores BLACK FRIDAY tilbud

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Test pallemagasinet PALOMAT® og oplev selv fordelene

Ajcon og GLS tager første spadestik

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fibox revolutionerer produktionen og kapaciteten med syv-cifret investering i Lempäälä

SEW-EURODRIVE “Afhentnings- og leveringsservice”

BILA Svendborg er årets fynske fremstillingsgazelle

Kontrollerer du også skrabe-hastigheden, når der renses rør?

Palletering fra Qumec

Stil skarpt på morgendagens forretning

Gulvelementer til beskyttelse af større arealer

Prysmian krankabler med kort leveringstid fra Synflex A/S

Single-Use-membranventil med autoklaverbar, manuel aktuator

GMV Roadshow

Mere oppetid og højere personsikkerhed med ny solid-state-switch

Dansk Halbyggeri opfører ny logistik- og lagerbygning for FK Distribution

Send til en kollega

0.223