23948sdkhjf

Danish Agro bygger i Vietnam

Datterselskabet Vilomix har indgået aftale med vietnamesisk fødevarevirksomhed
Landbrugsselskabet Danish Agro er via datterselskabet Vilomix på vej ind i Vietnam.

Vilomix har netop indgået aftale med den vietnamesiske fødevarevirksomhed Hung Vuong Corporation om at bygge en ny fabrik, der skal producere vitaminer og såkaldt premix til dyrefoder. Vilomix kommer til at eje 70 procent og Hung Vuong 30 procent af fabrikken, oplyser Danish Agro i en pressemeddelelse.

- Vi er meget tilfredse med, at vi nu etablerer os i Vietnam, som er et interessant marked, hvor jeg mener, vi har en masse at tilbyde. Landet er seks gange større end Danmark, og der bor 90 millioner mennesker. Der er en stigende efterspørgsel på kød. Danske kvalitetsprodukter og know how indenfor animalsk produktion er derfor efterspurgt i regionen. Vi ser et stort potentiale i aftalen, siger Vilomix-direktør Peter Iversen.

Dansk genetik

Hung Vuong Corporation har hovedfokus på fiskeopdræt og -eksport. I øjeblikket producerer selskabet selv 1,5 millior ton fiskefoder. Selskabet har nu også store ambitioner inden for svineproduktion og forventer i 2020 at have en produktion baseret på 100.000 søer med dansk genetik.

- Hung Vuong Corporation er derfor i gang med at bygge en ny foderfabrik med en kapacitet på 500.000 ton. Vores nye fabrik skal levere premix og vitaminer til både den eksisterende og nye foderproduktion, fortæller Peter Iversen.

Efter planen skal den nye fabrik være produktionsklar i april 2017.

Hung Vuong Corporation blev etableret I 2003 og beskæftiger i dag mere end 17.000 medarbejdere. Selskabet, der i 2015 havde en omsætning på cirka otte milliarder kroner, eksporterer pangasius-fisk til blandt andet Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142