FoodTechs fremtids-konkurrence fordoblet

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

I år får 50 studerende lov til at dyste i fremtidens tekniske løsninger

Når fødevarebranchens største nordeuropæiske fagmesse for brancherelateret teknologi, FoodTech, foregår i Herning i november, bliver der ekstra meget tryk på afdelingen med fremtidens talenter.

Den indlagte FoodTech Challenge, hvor studerende dyster i at udvikle tekniske løsninger, har denne gang 50 deltagere. Da konkurrencen blev afviklet første gang i 2014, var der 25.

For to år siden løb et proteinprodukt med indbygget vandrensning med sejren. Produktet blev udviklet af et hold studerende med udgangspunkt i en case fra virksomheden Dupont.

FoodTech Challenge tager udgangspunkt i virksomhedscases, som løses af studerende på tværs af uddannelsesinstitutionerne. Konkurrencen skaber dermed grobund for øget samarbejde mellem virksomheder og forsknings- og uddannelsesinstitutioner.

Netop den kendsgerning var i 2014 med til at tiltrække konkurrencens sponsor, Damstahl, der er grossist inden for rustfrit stål.

- Gennem FoodTech Challenge kan vi bidrage til, at unge studerende får stimuleret deres interesse ikke kun for deres studier, men også for hele levnedsmiddelbranchen, der byder både på mange spændende jobs og udviklingsmuligheder. På den måde er FoodTech Challenge med til at styrke dansk fødevareeksport, som er en hjørnesten i dansk økonomi og samtidig i dansk beskæftigelse, siger administrerende direktør i Damstahl Mikael Sthaalros.

I premiereudgaven i 2014 søgte 841 studerende om at være med, og de 25 udvalgte kom fra ni lande. 17 af de 25 fik efterfølgende job i en af de fem virksomheder, som havde en case.

Ved FoodTech 2016 bliver konkurrencen altså dobbelt så stor med deltagelse af 50 studerende. Deltagerne ansøger igen om at være med og sættes efter udvælgelsen sammen i hold á fem studerende.

- En enestående mulighed


FoodTech Challenge strækker sig over tre dage, hvorefter et vinderhold kåres. Men det er en konkurrence med flere vindere, lyder det fra en af de virksomheder, som deltog i 2014.

- Vi lever af mennesker, eller med andre ord: Kvalificerede og veluddannede mennesker. Dem skal vi hente fra uddannelsesinstitutionerne. FoodTech Challenge giver os en enestående mulighed for at se nogle af vores potentielt kommende medarbejdere i et miljø på tværs af uddannelser i et intensivt, virkelighedstro forløb, siger Ulrik Lund Jakobsen, vice president hos en af verdens førende leverandører af procesteknologi, GEA

FoodTech-messen regner med at kunne byde på cirka 300 udstillere, som ventes blive besøgt af omkring 8.000 beslutningstagere.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ugens grin: Teori og praksis

Danish Crown og Tulip vil under samme tag

Fødevareeksporten stiler mod ny rekord

Fiskefabrik skal have ny direktør

Henrik Mikkelsen er fortid hos Sæby Fiske-Industri

To store fødevare-spillere i nyt samarbejde

Fooducer og FødevareDanmark går sammen om at give fødevarevirksomheder flere fordele

Dansk Supermarked i storoffensiv

Trump - nu også som vingummi

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Indisk minister deltager i fødevaretopmøde i København

Fødevareminister kræver redegørelse om forurenede æg

Københavnsk madfestival ruller sig ud

Tangproducenter slår sig sammen

Forbrugernes hjerter banker for velfærdsgrise

Klumme: Svindel med fødevarer er kommet for at blive - og Danmark bliver også ramt

Kyllingeslagteri skærer ned på økologien

Sønderjyder klar med verdens første svanemærkede burgerpapir

Flere penge i kartoffelmel

Odense Street Food klar til at åbne

Ny topchef hos Arctic Group

Arla tilbagekalder 37.800 bøtter skyr

Pænt Carlsberg-overskud trods skuffende salg i Østeuropa

Peter Larsen Kaffe satte miljø-aftryk på Smukfest

Mere øko i institutioner: Forkæmperne ruster nu op til kommunalvalg i hele Danmark

Smæk for millioner: Kraftig stigning i sliksnyd

Endnu en Bülow på vej som fødevareproducent

20 ton forurenede æg fra udlandet solgt i Danmark

Street food-festival rammer København

Kantineseminar: Sådan laver man mad til mange

Tænk siger: Mærker på mælk forvirrer forbrugerne

Erhvervsmedie skriver: Svinenedturen kan have ramt bunden

Efter folketingsnæse: Løkke fjerner fiskeriet fra minister

Bilka og Føtex trækker risotto tilbage

1

Ny øldåse skal forny svenske øldåser

Naturli Foods tilbagekalder Økologisk Smørbar

Æggeskandale kan føre til aflivning af millioner af høns

Coop åbner butik med snacks

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Danmarks største automatiserede scannerløsning kommer til hi17

Det frie Energimarked 2017

GTS-institutterne har en fod i hver lejr

Fuldstændig fyldninglinjer fra Trepak International AB

**Mekanikingeniør behov**

Salicath forhandler Miromatic - spandefylder

55 udstillere venter på Dansk Rengøringsmesse 2017

Design dit eget elkabinet hos Spelsberg på hi-messen i Herning

Ekstra gevinst ved direkte salg af virksomhedens erhvervskøretøjer

Hvordan er elprisen egentlig sammensat?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Universallim med mange anvendelser.

R&D styrker afdelingen i Aalborg

Investering i den førerløse truck (AGV) WEASEL blev afskrevet på få måneder

Investering i den førerløse truck (AGV) WEASEL blev afskrevet på få måneder

Konference: Det frie Energimarked 2017

Konference: Det frie Energimarked 2017

Konference: Det frie Energimarked 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

75 IT-folk søger nye kolleger

Ny Line Vac med gevind fra Exair

Sådan går du i gang med automation

Send til en kollega

0.223