Valsølille presser friske frugter fem dage om ugen
Hos Valsølille presser man ren juice af friske appelsiner fem dage om ugen, tapper den direkte på flasker og kører den omgående ud i butikkerne. Dermed bevares vitaminer og den gode smag.
Pateuriseret eller koncentreret
I modsætning til den nypressede bliver al anden juice presset i de lande, hvor frugten vokser. Her bliver saften pasteuriseret inden den køles eller fryses ned, eller den bliver reduceret til et koncentrat, ved at alt vandet i saften fjernes, hvorefter nyt vand senere tilsættes og saften pasteuriseres. Det har naturligvis ingen god indvirkning på smag og vitaminer.
Fem varianter
Valsølille nypresset juice fås i fem varianter, appelsin, blodgrape/appelsin, blodappelsin og clemmentin. Endelig fås også nypressede gulerødder. Hvilke juicer der gennem året findes i butikkerne afhænger dog i nogen grad af vejret og sæsonen. Den nypressede juice fås i flasker med 1 liter eller 38 centiliter. 1 liter juice svarer her til den rene saft fra op til 2,1 kilo appelsiner.
Smoothies
udgør en anden af specialiteterne fra Valsølille. Fælles for disse smoothies er, at de er mælkefri og fremstillet af 100 procent frugt og bær. Som for eksempel Blåbær-hindbær smoothie med appelsin, ananas og banan. Saften fra appelsiner er her blandet med ananas-saft, moset banan samt knuste blåbær og hindbær. Og der er flere varianter. Blandt dem finder man også pære-lime, fersken-jordbær, hyben-hindbær og ananas-mango. Smoothies fås i flasker med 38 centiliter og findes i butikkernes kølemontre sammen med de øvrige produkter fra Valsølille.
To førstepladser
På den nylig afholdte fødevaremesse, Foodexpo i Herning, vandt Valsølille to førstepladser. Det skete i konkurrencen under temaet ”Det Sunde Liv”. Blandt 37 produkter vandt Valsølille Most i kategorierne ”Smagsoplevelser” og ”Fedtfattigt”. Hæderen gik til henholdsvis frisk appelsinjuice og alle Valsølille smoothie varianter baseret på banan og uden brug af mælk.
Kilde: Valsølille