- Jeg er ikke sådan en heldig en, der bare kommer let til det

Syv spørgsmål til indehaveren af blandt meget andet Skagen Køkkenet, Jesper C. Winter

Hvad er nøglen til din succes?
Hårdt arbejde! Og så masser af tålmodighed i baglandet, ikke mindst hos min kone, Didde. For mig er arbejdet en livsstil og en hobby, og jeg er ikke med i nogen hyggeklubber eller jagtforeninger eller sådan noget. Al min tid går med arbejdet og familien. Desuden er jeg rimeligt selvsikker: Jeg ved, hvad jeg vil, og hvad mine mål er, og jeg har troen på det. Men succes kræver altså virkelig hårdt arbejde for mig - jeg er ikke sådan en heldig person, der bare kommer let til det.

Hvad er dit bedste råd til andre med en drøm om succes?
Du skal bare arbejde hårdt og være 100 procent fokuseret. Tro på det selv, for der er rigtig mange, som nok skal komme med de negative tanker. Det er selvfølgelig vigtigt at lytte, men inde i sig selv skal man tro 100 procent på sit projekt. Så skal man nok lære det hen ad den snoede vej, som jeg stadig er på vej ad.
Jesper C. Winter
- 35 år. Gift med Didde og far til to piger

- Uddannet kok og har arbejdet som kok i blandt andet London og på kongeskibet Dannebrog

- Begyndte i 2004 som køkkenchef på Skagen Fiskerestaurant

- Blev direktør på fiskerestauranten efter tre år, derefter også forpagter og siden 2012 ejer

- Medejer af Skagen Bjesk

- Etablerede i oktober 2014 Skagen Køkkenet, som producerer blandt andet kiks, chips, småkager, sennep, ketchup og barbeque sauce. Bagværket bliver fremstillet og pakket i Skagen Køkkenets egne lokaler i Skagen, mens sennep, ketchup og barbeque sauce baseret på Jesper C. Winters opskrifter bliver lavet hos samarbejdspartnere

- Åbnede 25. februar også en Skagen Fiskerestaurant i stormagasinet Illum i København

Hvad er ellers vigtigt for at få succes i fødevarebranchen?
Først og fremmest ærlighed. Og så skal man tilbyde nogle produkter, som folk kan forholde sig til. Danskerne er vanvittigt dygtige i køkkenet, men man skal holde sig på et niveau, som folk forstår, og ikke gøre det sværere, end det er. Fokus skal være på, at det hele er godt og enkelt og med et twist af noget nyt, uden at det bliver for fancy.

Hvad er næste skridt for Skagen Køkkenet?
At forøge kendskabet til vores produkter og få det hele kørt ind i de rigtige baner. Vi skal have strømlinet produkterne, og vi skal have hele brand-delen på plads. Kort og godt, så skal vi have det hele skruet rigtigt sammen – det har vi ikke helt haft tid til, fordi tingene er gået rigtig stærkt i det første års tid, siden vi begyndte.

Hvor er Skagen Køkkenet henne om fem år?
Lige nu har vi cirka 50 varenumre, men om fem år er vi oppe på langt over 200. Jeg har planer om at udvide med blandt andet færdigpakkede convenience-måltider med fisk og skaldyr. Den ferskvareserie tror jeg rigtig meget på. Det kan for eksempel være fiskelasagne, der er klar til ovnen, eller fire fiskefileter pakket med rasp.

Hvordan lyder din ultimative drøm?
Min drøm er at bygge en ny fabrik og samle alle mine aktiviteter under ét tag, hvor vi også producerer de produkter, som vi her i begyndelsen får lavet ude hos samarbejdspartnere. Et sted, hvor det hele går op i en højere enhed. . Det skal være et fødevareunivers med eget røgeri og et stort, flot showroom, og så skal vi for alvor markedsføre Skagen som en by, der er kendt for kvalitet.


Artiklen er også med i premierenummeret af det nye Food Supply Magazine, som du kan læse ved at klikke her:
Food Supply Magazine



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny produktion giver 40 jobs hos Rynkeby

Salmonella fundet i Skare-kød

Strejke lammer Danish Crown i Horsens

Madspild skader industriens image

Ny undersøgelse viser, at forbrugerne gerne ser industrien tage mere ansvar for at begrænse madspild

Fredericia bliver procesindustriens hovedstad

1

Medaljeregn til danske oste

Nyhedsbrev

Klassisk chokoladeproducent er i fremgang

Smækker med døren for Just Eat: Vi kan ikke overleve

Det lukkede Metro får stadfæstet sin bøde

Efter strejke: Lufthavnens madarbejdere får rettigheder tilbage

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Studerende har lavet en kødportal

Industribageruddannelse flot fra start

Luft driller Højer Pølser

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Roskilde får stort fødevarecenter

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Line Scan Bar - ny industriskanner

Undersøgelse af stålkvalitet i FritFlyvningsVolieren i Zoologisk Have København

Kniv-Skarp Nyhed

Tre gode tilbud til dig

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

God luftkvalitet og konstant temperatur

Få hurtigt og nem adgang til alle dine certifikater samt alt data omkring dit løfteudstyr

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Projekt vil lave fiskeskind om til modeartikler

Er kvaliteten af din trykluft i orden?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Velkommen til GS1 Denmarks julekalender 2017

Højkvalitets kemikalieskab med udtrækskar

RS Components har nu PSoC 6 Bluetooth LE-udviklingssæt fra Cypress

Preeflow-familien vokser med ny mikrodispenser

Morgenmøde om fødevareudvikling

Erhvervslejemål fra kr. 400/m²

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Q-System kåret til Gazelle virksomhed 2017

Digitalisering fører til øget konkurrence

Del din eksportviden med andre kollegaer fra Vandbranchen

Opnå økonomiske fordele og mere tilfredse kunder

Miniature gear fra ZF Danmark

Prisstærke plastspande til fødevarer

AxFlow fører stort set alt i Filtre, Riste og UV systemer

Send til en kollega

0.243