23948sdkhjf

Novo Nordisk opnår godkendelse i USA

Novo Nordisk har meddelt, at de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) har godkendt PrandiMet®, som er en kombinationstablet til behandling af type 2-diabetes. Den kombinerer den korttidsvirkende insulinsekretagog repaglinide med metformin.
PrandiMet® er godkendt som supplement til diæt og motion for at forbedre blodsukkerreguleringen hos voksne med type 2-diabetes, som i forvejen er i behandling med et meglitinidepræparat (f.eks. Prandin®) og metformin, eller som ikke kan opnå en tilfredsstillende blodsukkerregulering ved behandling med meglitinide alene eller metformin alene.

- Som verdens førende virksomhed inden for diabetesbehandling ønsker Novo Nordisk at kunne tilbyde en bred vifte af behandlinger, der retter sig mod de enkelte stadier af diabetes. Med PrandiMet® får lægerne en enklere mulighed, når det gælder kombinationsbehandling med Prandin® og metformin, udtaler Jerzy Gruhn, direktør for Novo Nordisks amerikanske datterselskab, Novo Nordisk, Inc.

Om PrandiMet®
PrandiMet® er godkendt til behandling af type 2-diabetes og indeholder to godkendte produkter med veldokumenterede data for sikkerhed og effekt: repaglinide (NovoNorm®/ Prandin®) og metformin. Det er den første kombinationstablet, der indeholder repaglinide, en korttidsvirkende insulinsekretagog, og metformin, en insulinsensitiser. PrandiMet® kombinerer to blodsukkersænkende stoffer med forskellige virkningsmekanismer i én og samme tablet for
at opnå en forbedret blodsukkerregulering. PrandiMet® regulerer tre primære abnormiteter ved type 2-diabetes: nedsat insulinsekretion, insulinresistens og forhøjet glukoseproduktion i leveren.


Kilde: Novo Nordisk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141