23948sdkhjf

Ny analyse skal påvise fødevarebakterier ude hos producenten

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Virksomheder kan efter planen snart selv teste deres egne produkter

Laboratorieanalyser er en omkostning for fødevareproducenter, når de skal opretholde fødevaresikkerheden og undgå for eksempel salmonella- og listeriaudbrud.

Derfor vil et nyt samarbejde mellem DTU, rådgivningsvirksomheden Dianova, Danish Crown og Dansk And introducere et analyseredskab, der skal gøre det muligt for en fødevareproducent selv at teste fødevarerne for bakterier og dermed spare dyr laboratorie- og transporttid.

Ifølge Dianova er en af de væsentligste årsager til bakterieproblemer, at kontrol af både råvarer og færdige produkter begrænses af den tid, der skal bruges på laboratorieanalyser.

- Når en fødevarevirksomhed indgår en aftale med et supermarked om at levere kylling, så kan supermarkedet kræve en garanti for, at kyllingen er uden salmonella og lignende. Det fører til, at fødevareproducenten bruger op til tre dage på at få kødet testet, inden det kan frigives og lægges i kølediskene hos supermarkedet.

- Og når en typisk kylling kun har en holdbarhed på syv dage, så ender kyllingen i sidste ende jo med kun at have fire dages holdbarhed og bliver derfor mindre konkurrencedygtig i forhold til kyllinger uden test, nævner Dianova-direktør Mogens Madsen.

En halv time

Normalt udføres analyser i et stort laboratorium. Men DTUs og Dianovas projekt vil udvikle et analyseredskab, der gør det muligt at lave analyser uden et decideret laboratorium. Analyseredskabet skal indeholde laboratoriets komponenter, blot i en miniudgave, der skal stå hos produktionsvirksomheden.

- Analyseredskabet kommer til at bestå af en chip, der fylder cirka to gange otte centimeter, og som indeholder en teknik, der kan teste produkterne som i et rigtigt laboratorium. Det er jo noget, man sagtens kan stå med i et slagteri, uden at have en fire-årig uddannelse som laborant – det tager faktisk kun en halv time at lave testen, siger Mogens Madsen.

Analyseprojektet løber indtil udgangen af 2018 og har fået bevilget godt 6,6 millioner kroner fra blandt andre NaturErhvervstyrelsen
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Laksestykker og skinke kaldt retur

Kok skal udvikle god smag hos FoodtureLab

Madklubben-stifter hædret med pris

Carlsberg-ansatte ramt af Coca-Cola-ændringer

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.251 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Testcenter åbnet med et brag

Online Avis Arkiv

Unibrew i fin form

Is-producent flytter og får mere plads

FSG Foods bygger nyt domicil

Mille Food må igen eksportere til Kina

Efter massive tab: Ingrediensfabrik lukker

EU-samarbejde kan give over en milliard til danske virksomheder

Tidligere Mærsk-topchef får toppost i fødevaregigant

EU: Fødevarer fra besatte områder skal mærkes

2

Dansk Tang på vej med unik tangfarm

Direktør tyvstarter mejeriprojekt til 100 millioner

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Carlsberg dropper fodbold-EM

Gråsten Fjerkræ skal levere til Kokkelandsholdet

Burger King lancerer kødfri succes i Danmark

Alfa Laval åbner innovationscenter i København

Thylandske jomfruhummere får DI-pris

Vestjysk teknologi skal revolutionere fremtidens ølbrygning hos Carlsberg

Lidl og Too Good To Go laver mange flere lykkeposer

Rapport: IT-sikkerheden halter i hver fjerde virksomhed

Helle Thorning-Schmidt får bestyrelsespost i nordjysk fødevarevirksomhed

Bifodan nu på amerikanske hænder

Danish Food Clusters direktør stopper

Friland har hul igennem til USA

Hartmann får ny formand

Virksomheder med underskud: Største stigning siden finanskrisen, men …

Process Engineering-ejer hædret

Ged på gaflen: Gederne indtager de danske mejerier

1

Bagerkæde lancerer vitaminbrød med ny gærtype

1

Skagenfood har nu en klimakasse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

82 unikke kombinationer af reoler til Novozymes

Præisolerede PE rør med spirokappe fra Nordic Pipe ApS

Jul i Aalborg Zoo

Hvor går man hen, når produktionen står stille?

Gravlund Industrigummi A/S tilbyder sprøjtestøbning

NYHED: Unikke Rundsling til 'Heavy Lift' fra Hampidjan

Process Engineering er igen kåret som én af Danmarks Bedste

Gør op med produktionsindustriens barrierer for at etablere

Ny Lamelvakuumpume med trykregulering

Siemens Simatic automationsløsninger – reducér to licenser til én combo-licens

Ara-el præsenterer ATyS S

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Findes den ultimative kompressor?

Vind en Dynello Accu Winder - Fyns Kran Udstyr

Tjek om din elpris er god

IT hosting udfordringer man skal overveje, når man opgradere

Temaeftermiddag

Nye frekvensomformere fra ABB sikrer vand til lidt af hvert

Vores guide til FALCON by DENIOS

Ringspann® præcision

ODE’s nye højfrekvens magnetventil med lang levetid

Hårdfør teknologi til følsomme emner

Gravlund Industrigummi udvider maskinparken

Findes den ultimative kompressor?

Kom til åbent hus hos European Energy Insurance ApS

Send til en kollega

0.218