Arla sætter ny nabo i sving

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Partnerskab med Aarhus-firma styrker mejerikoncernens eksportmuligheder på fjerne markeder.

Når Arla Foods fremover vil forbedre og udvikle produkter, kommer arbejdet med fødevaresikkerhed og holdbarhed, til at foregå i et nært samarbejde med ISI Food Protection, som er ekspert i beskyttelse af fødevarer.

Det er resultatet af en samarbejdsaftale mellem de to virksomheder, som med opførelsen af Arla Foods’ nye globale innovationscenter i Agro Food Park nord for Aarhus kommer til at bo dør om dør.

Læs også: Mozzarella-mejeri satser massivt på foodservice

Arla ønsker at udvide forretningen til nye og fjerne markeder, ikke mindst Mellemøsten, Afrika, USA og Kina. Det kræver imidlertid udvikling af en type mejeriprodukter, som dels har længere holdbarhed, dels kan distribueres på anden måde end den velkendte – fra butikkens køledisk til forbrugerens køleskab.

Partnerskab frem for eget laboratorium
Det er her, ISI Food Protection kom ind i billedet. For udvikling af sådanne produkter kræver både omfattende knowhow om mikrobiologi og udstyr til forsøgene. Så i stedet for at etablere et dyrt laboratorium i det nye innovationscenter, besluttede Arla Foods’ ledelse at gøre brug af de kompetencer og faciliteter, som lå lige om hjørnet i Agro Food Park.

Læs også: Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

- Ikke kun i kraft af størrelse – de har nogle spændende projekter og visionære medarbejdere, der er frontløbere på deres felt. De gør nogle gange ting, som man ikke skulle tro var mulige, administrerende direktør i ISI Food Protection, Anne Elsser-Gravesen, som forventer, at begge parter har meget at lære af hinanden.

Også Arla Foods ser perspektiver i det nye samarbejde. Ud over nye typer mejeriprodukter til fjerne markeder gælder det hele udviklingsprocessen. Arla Foods’ innovationsdirektør, Sven Thormahlen, forventer, at de løbende projekter og tests i ISI Food Protection’s faciliteter vil blive suppleret med fælles deltagelse i innovationsprojekter, som er med til at løfte begge virksomheder.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Geia-salg gav tre danskere 180 millioner

Nyt regnskab viser, hvad fødevarevirksomheden indbragte

Ægtepar med første stjerne: Det er en livsstil

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Arla klar med nye mælkesmage

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Nyhedsbrev

KFC løber tør for kylling: Lukker 900 butikker i Storbritannien

To danske restauranter får deres første michelinstjerne

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

En statistik på årets Michelin-dag: Branchen vokser i Danmark

Vinsælgere melder udsolgt af prins Henriks vin

Emballage viser vej til skraldespanden

Uens kommunale affaldssorteringer gjorde opgaven svær for Coop.

Regler og afgifter får os til at smide mere mad ud

Friske, spiselige varer ryger ud, fordi bureaukrati gør det dyrt og svært at donere eller sælge dem videre. Fødevareministeren vil se på forhindringerne.

Hartmann-direktør død efter tragisk ulykke

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Ny Kina-fabrik skal gøre Danish Crown lynhurtig

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Rod i Food Supply Magazine

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kaos har ramt madkontrakt til 1,6 milliarder

Både Hørkram og Dansk Cater overvejer at gå rettens vej

- Annulleret kæmpeudbud bør få store konsekvenser

Capnova opruster på foodfronten

Gør klar til at pumpe endnu flere millioner ind i fødevarebranchen

Små destillerier får økonomisk hjælp fra staten

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Salmonella i marineret kyllingebryst

Carlsberg solgte færre øl i 2017 - men flere specialøl

Carlsberg køber Grækenlands næststørste bryggeri

Dr. Oetker skifter direktør

Urenheder i piskefløde fra Naturmælk

To danske bryggerier med i verdenseliten

Skimmel på spil i øko-mayonnaise

Snacks er trukket tilbage fra butikkerne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Atlas Copco filtre - høj kvalitet og lav pris

Oplev Danmarks Største Mobil Køkken

Skal du med på den danske fællesstand på Seafood Processing Global 24.-26. april i Bruxelles?

Skærp din faglighed med ny viden

Vanskeligheder i den tyske fødevarebranche

Ion ringblæseren fjerner statisk elektricitet på rør, kabler, slanger, ledninger m.m.

Slagter Nielsen køber levnedsmiddelgodkendte reoler

Sealed Rivet fås hos Præstmark.

Støjsvag ventilation i bibliotek

Glæd dig til helt nyt videomateriale med Ergolash

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

FLUX fadpumper til ATEX - nu driftstemperaturer op til 60°C

FLOWave er en flowmåler med sensoregenskaber

WILLBRANDT Gummiteknik udstiller på Underhåll 18

CNC spåntagende bearbejdning

SMC Danmark A/S certificerer partner med speciale i trykluft

Netværksmøde i Danish Water Technology Group, 8. marts

Giv datakraft til dine medarbejdere - Power BI og Business Intelligence

Årets event om produktionsplanlægning – kom til ROB-EX Brugerdag 2018

Flowmåler i rustfrit stål – præcision til udfordrende miljøer

CASE: Energirapporter som investeringsværktøj!

Finder Master interface modul med serie 39 interface relæer.

Kom og besøg INTERNORGA 2018 i Hamborg!

Masser af potentiale i frivillige kæder

Danske automationsvirksomheder sakker bagud i digitaliseringen

Send til en kollega

0.354