Arla sætter ny nabo i sving

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Partnerskab med Aarhus-firma styrker mejerikoncernens eksportmuligheder på fjerne markeder.

Når Arla Foods fremover vil forbedre og udvikle produkter, kommer arbejdet med fødevaresikkerhed og holdbarhed, til at foregå i et nært samarbejde med ISI Food Protection, som er ekspert i beskyttelse af fødevarer.

Det er resultatet af en samarbejdsaftale mellem de to virksomheder, som med opførelsen af Arla Foods’ nye globale innovationscenter i Agro Food Park nord for Aarhus kommer til at bo dør om dør.

Læs også: Mozzarella-mejeri satser massivt på foodservice

Arla ønsker at udvide forretningen til nye og fjerne markeder, ikke mindst Mellemøsten, Afrika, USA og Kina. Det kræver imidlertid udvikling af en type mejeriprodukter, som dels har længere holdbarhed, dels kan distribueres på anden måde end den velkendte – fra butikkens køledisk til forbrugerens køleskab.

Partnerskab frem for eget laboratorium
Det er her, ISI Food Protection kom ind i billedet. For udvikling af sådanne produkter kræver både omfattende knowhow om mikrobiologi og udstyr til forsøgene. Så i stedet for at etablere et dyrt laboratorium i det nye innovationscenter, besluttede Arla Foods’ ledelse at gøre brug af de kompetencer og faciliteter, som lå lige om hjørnet i Agro Food Park.

Læs også: Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

- Ikke kun i kraft af størrelse – de har nogle spændende projekter og visionære medarbejdere, der er frontløbere på deres felt. De gør nogle gange ting, som man ikke skulle tro var mulige, administrerende direktør i ISI Food Protection, Anne Elsser-Gravesen, som forventer, at begge parter har meget at lære af hinanden.

Også Arla Foods ser perspektiver i det nye samarbejde. Ud over nye typer mejeriprodukter til fjerne markeder gælder det hele udviklingsprocessen. Arla Foods’ innovationsdirektør, Sven Thormahlen, forventer, at de løbende projekter og tests i ISI Food Protection’s faciliteter vil blive suppleret med fælles deltagelse i innovationsprojekter, som er med til at løfte begge virksomheder.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nu lukker Espersen ned i Fredericia

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Kendt bøfkæde mistede millioner sidste år

- En skrøne, at man ikke kan dyrke vin i Danmark

Men det kræver ordentligt vejr - og i Skærsågaards tilfælde hjælp fra dygtige, tyske ønologer

Etiket-tjek kan spare en formue

Bryghus på toppen: Udvider bar og restaurant

Nyhedsbrev

Bornholmsk fiskeekspert delvist solgt

Ugens grin: Sælgeren og fåreflokken

Co-Ro tog et gevaldigt saft-dyk

Men Sun Lolly-producenten sprøjter nye produkter ud i stor stil

Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

FoodTech sætter viden på menuen

Messen i Herning omdanner i år den ene messehal til Tech City

Ny bestyrelse i mad-tænketank

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

- Vores dadelplaner kan blive en kæmpesucces

The Whole Companys Henrik Winther-Olsen klar til produktion i Dubai - kommer måske til at konkurrere med sig selv

Lettelse hos Kohberg: Vi er er på rette spor

Efter et særdeles nedslående 2016 gik det kraftigt frem for brødgiganten i 2017

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Erhvervsmanden Nils Foss er død - 90 år

Coop lukker 16 brugser

Farvel til en række butikker, der gennem en årrække har givet underskud

The Whole Company klar med helt ny serie af frugtsnacks

Koncernen vil indtage udlandet på flere fronter

Dansk Supermarked skifter navn

Ny, nordjysk gin har været oppe i skyerne

25 pubs giver brødre milliongevinst

Nu kan Arbejdstilsynet tale med ansatte alene

BioMar udvider for 90 millioner i Brande

NTF-Aalborg har skiftet direktør

FødevareDanmark: Stram den lov

Økologisk gourmet-slagteri rykker ind hos Irma

Romkuglemester er vokset yderligere

Pengene strømmer ind hos Gasoline Grill

International hæder til Skjern-gin

Gulerødder har bidt sig fast om øko-favorit

Møllerup Gods klar med danske hampefrø

Ellemann-Jensen ny fødevareminister

Dansk familie blev mangemillionærer på Hot n'Sweet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mars Valve Europe A/S på Achema messen i Frankfurt

Measurement Computing (MCC) yder nu gratis support for Linux til deres DAQ enheder

Lene har betalt Damstahls regninger i 40 år

Danmarks største (og hurtigste) slyngrenser!

B6 er også knivskarpe i gummiprodukter!

Energieffektivt materiale til luftfordeling

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vi har netop fået fornyet den velansete DNV godkendelse for Triflex vibrationsdæmpere

Super HMI touchskærm

Brug Bürkert resistApp og få styr på kemisk resistens i din automationsløsning

ÅF A/S kører topkandidat i stilling

Sikker indgang uden partikler - hurtigt og effektivt!

Prevas har ansat Software Developer, Ralph Eastwood

Har du brug for en yderst fleksibel lagerløsning?

Bliv klogere på den bæredygtige emballageomstilling

Rustfrie fødevarefotoceller der holder

Prevas har ansat Software Developer, Henrik Bach

Automationsdag´18

Opbygning af HACCP-systemer

Læs om de nye muligheder med TIA-portalen version 15

IMA dairy food HASSIA

De helt rigtige løsninger til hårde miljøer

Der er gang i produktionen af vores nye løfteåg til truck hos vores maskinf...

Dansk fællesstand på AgroProdMash 8. – 12. oktober 2018 - skyd genvej til d...

Pilz fortsætter væksten i omsætning og medarbejderantal samt udvider produk...

Send til en kollega

0.274