23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Fremtid: Kød fremstillet i laboratoriet

Norske forskere arbejder på at udvikle en metode til at dyrke kød i laboratoriet, for på den måde at komme bakterier som salmonella og campylobacter til livs

Det er lykkes et hold norske forskere ved universitetet i Ås at dyrke fedt- og bindevævsceller fra navlestrengen af en gris. Målet er at kunne fremstille en hakkebøf i laboratoriet. På den måde kan man øge kødets sundhedsgrad, fordi man i laboratoriet kan kontrollere fedtprocenten og samtidig forhindre bakterier som salmonella og campylobacter. Det skriver Ingeniøren efter oplysninger fra teknisk Ukeblad.





Ud over smag og konsistens er det også en udfordring at fremstille kødet i de rette mængder og til en rimelig pris. Som forskerne arbejder nu, vil prisen for en bøf på 250 gram koste over 3,5 million kroner.





Motivationen for forskningen er at udvikle mere miljøvenlige produktionsteknologier. Den øgede efterspørgsel på kød belaster nemlig miljøet mere end korn og grøntsager.





Kilde: Ingeniøren

BREAKING
{{ article.headline }}
0.172