23948sdkhjf

Alsidig underleverandør styrker fleksibiliteten med den nyeste laserteknologi

Covi Gravure A/S er meget mere end gravering. I dag fremstår virksomheden som en stærk strategisk samarbejdspartner og underleverandør, der løser mange højteknologiske præcisionsopgaver i udviklingsfasen, serieproduktion, totalleverancer og specialeopgaver indenfor kundesegmenterne medico, fødevareindustrien, finmekanik og finelektronik.
Covi Gravure A/S har investeret i en ny præcisions-laserskære, så man i dag råder over 2 højteknologiske enheder. En kapacitetsforbedring der i den grad har styrket de stigende krav til fleksibilitet.

- I dag producerer vi til serieproduktion, samtidig med at kunne fremstille prototyper hvor krav til hurtig levering er ufravigeligt hos bl.a. vores kunders udviklingsafdelinger, fortæller Michael Hofmann, der er Key Account i Covi Gravures salgsafdeling.

Siden Covi Gravure A/S i 1963 startede op indenfor traditionel industriel gravering- og fræsebearbejdning, har virksomheden tilegnet sig mangeartede erfaringer og specialkompetencer og råder i dag over den nyeste laserteknologi.

I dag er Covi Gravure A/S, en højteknologisk og industriel orienteret underleverandør inden for en bred vifte af bearbejdningsmuligheder som gravering og fræsning, samt præcisions-lasersvejsning og -laserskæring, buk af tyndpladeemner, kanylerør og fremstilling af blad- og specialfjedre.

Præcisionsarbejde til mindste detalje
Laserteknologien giver spændende muligheder for skæring med høj finish med præcision ned til +/- 0,01 mm i mangeartede metaltyper og legeringer hvor pladetykkelsen er fra 0,01 mm og op til 2 mm.

- Hele processen styres på computer ud fra kundens egne 2D og 3D filer. Det gør det nemt i prototypefasen, konstant at kunne lave justeringer og korrektioner af emnet uden tanke på om faste værktøjer skal tilrettes eller laves om. Én uvurderlig fleksibilitet i specielt udviklingsfasen. Både besparende i tid men også omkostninger sammenlignet med brug af anden teknologi, som for eksempel ætsning eller udstansning fortæller Michael Hofmann.

Kort sagt giver det optimal fleksibilitet, kvalitet og finish med høj præcision fra prototype til serieproduktion.

Laserpræcision-svejsning er ideel til at imødekomme markedets høje kvalitetskrav til sammenføjninger. Svejsesømmen er næsten ikke til at se, og det gør metoden velegnet til især kirurgiske instrumenter, høreapparater, måle- og testapparater samt emner til hygiejniske miljøer.

Der er minimal termisk påvirkning af emnet, hvorfor materialets egenskab ikke ændres, og en efterbearbejdning som bejdsning ikke vil være nødvendig.
I svejseprocessen tilføres ingen tilsatsmateriale, men udelukkende materialet selv danner svejsesømmene.
Optimalt såfremt der er krav til emner som skal være elektrisk ledende.

Bedre kvalitet og omkostningsbesparende
- Mange opgaver løses med forbedrede resultater i forhold til hidtil benyttede fremstillingsmetoder, både hvad angår kvalitet og økonomi, fortæller direktør Henrik Hjelmsø og understreger, at Covi Gravure A/S altid går i dialog med den enkelte kunde for at sikre, at opgaven løses på bedst mulige vis.

En betydelig del af virksomhedens opgaver består i levering af totalleverancer af komplette emner, hvor Covi står for at skulle bestille delemner hos udvalgte underleverandører, slutmontere, kvalitetssikre og dokumentere. Produktion, kvalitetskontrol og dokumentation sikres gennem fast definerede arbejdsprocedurer.

Oplagt for fødevare- og medicoindustrien
Fødevare- og medicoindustrien kan med fordel benytte sig af Covi Gravures faglige ekspertise og erfaring inden for gravering og fræsning på tekniske emner, komponenter og maskinskilte.

Lasermærkning opfylder de skrappeste krav inden for medico- som fødevarehygiejniske miljøer og udføres så overfladen får en helt glat overflade uden risiko for bakteriedannelse i de graverede områder.
Mærkning af individuelle logo, tekst, fortløbende som enkeltstående nummerering, stregkoder, matrixkoder og skaler er mulig på plane som buede flader i mangeartede metaltyper og legeringer samt også plast.

Covi Gravure A/S har fulgt den teknologiske udvikling tæt inden for præcisionsarbejde, og virksomhedens medarbejdere har i dag en stor viden omkring laserbearbejdning, samt ligeledes indenfor den traditionelle gravering og bearbejdning.
Det gør i dag virksomheden til en højteknologisk og industriel orienteret underleverandør, der med sine mange tekniske muligheder løser mange individuelle opgaver.

Mød Covi Gravure på standnr. A07:28 på Elmia Subcontractor 2008, 11.-14. november i Jönköbing, Sverige.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079