Is fra Skarø øger kvaliteten med automatisering

| Af Lars Kvistgaard | Tip redaktionen om en historie

Isproducenten i det sydfynske øhav er også blevet mere fleksibel

- Enten afvikler vi produktionen, eller også automatiserer vi.

Sådan siger Martin Jørgensen, som er leder af isproducenten Skarøs forsknings- og udviklingsafdeling, om den skillevej, som virksomheden stod overfor for et par år siden.

Valget faldt på automatisering af produktionen fra lagertank over transportbånd og datomærkning til pakning.

Kvalitetsforbedring ved chokkøling
Is fra Skarøs produkter er efterspurgte i både Europa og Asien, og automatiseringen har gjort det muligt at følge med efterspørgslen på de økologiske is, så produktionen af is baseret på birkesaft og sukkertang nu er tidoblet.

- Uden at det er gået ud over kvaliteten, påpeger Martin Jørgensen.

- Med et ny anlæg kan vi chokfryse isen. Den kortere fryseperiode betyder mindre krystallisering og dermed en mere cremet is.

Læs også: Is fra Skarø og Jens Møller Products i dialog med fødevareforskere

Så det er lidt en misforståelse, at automatisering er lig med kvalitetsforringelse.

Den nye ismaskine, som kan producere 32 is i minuttet, øger også produktionens fleksibilitet, så der hurtigt kan omstilles fra fremstilling af gourmetis til patientis i sundhedssektoren.

Automatisering giver international goodwill
Isproducenten på den lille ø med 27 indbyggere har international bevågenhed og leverer blandt andet is til luftfartsselskabet Singapore Airlines, og automatiseringen har kun forbedret virksomhedens image. Ikke mindst i Asien, fortæller Martin Jørgensen:

Læs også: Isentusiaster med vokseværk

- Automatiseringen har kun forbedret vores brand iblandt vores asiatiske kunder, som synes godt vores nye produktion. Og i næste uge får vi besøg af en japansk kunde, som skal se produktionen.

Drømmen om en robot
Indkøring af automationsanlægget har ifølge Martin Jørgensen været en til tider tung proces, men den har samtidig givet mod på yderligere optimering.

- Vi håber, at vi snart får råd til en robot, som kan stå for pakning af is, siger han til AutomationsFokus, og fortsætter:

- Vi vil gerne frigøre vores ansatte yderligere til andet end det ensidige arbejde.
Mere om: Is fra Skarø


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Nyhedsbrev

Orkla køber egne aktier tilbage

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Bøde og politianmeldelse til bageri

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Mezzaniner udgør platformen for indretningen i Skanderborg Ungdomsskole

Send til en kollega

0.295