23948sdkhjf

Is fra Skarø øger kvaliteten med automatisering

| Af Lars Kvistgaard | Tip redaktionen om en historie

Isproducenten i det sydfynske øhav er også blevet mere fleksibel

- Enten afvikler vi produktionen, eller også automatiserer vi.

Sådan siger Martin Jørgensen, som er leder af isproducenten Skarøs forsknings- og udviklingsafdeling, om den skillevej, som virksomheden stod overfor for et par år siden.

Valget faldt på automatisering af produktionen fra lagertank over transportbånd og datomærkning til pakning.

Kvalitetsforbedring ved chokkøling
Is fra Skarøs produkter er efterspurgte i både Europa og Asien, og automatiseringen har gjort det muligt at følge med efterspørgslen på de økologiske is, så produktionen af is baseret på birkesaft og sukkertang nu er tidoblet.

- Uden at det er gået ud over kvaliteten, påpeger Martin Jørgensen.

- Med et ny anlæg kan vi chokfryse isen. Den kortere fryseperiode betyder mindre krystallisering og dermed en mere cremet is.

Læs også: Is fra Skarø og Jens Møller Products i dialog med fødevareforskere

Så det er lidt en misforståelse, at automatisering er lig med kvalitetsforringelse.

Den nye ismaskine, som kan producere 32 is i minuttet, øger også produktionens fleksibilitet, så der hurtigt kan omstilles fra fremstilling af gourmetis til patientis i sundhedssektoren.

Automatisering giver international goodwill
Isproducenten på den lille ø med 27 indbyggere har international bevågenhed og leverer blandt andet is til luftfartsselskabet Singapore Airlines, og automatiseringen har kun forbedret virksomhedens image. Ikke mindst i Asien, fortæller Martin Jørgensen:

Læs også: Isentusiaster med vokseværk

- Automatiseringen har kun forbedret vores brand iblandt vores asiatiske kunder, som synes godt vores nye produktion. Og i næste uge får vi besøg af en japansk kunde, som skal se produktionen.

Drømmen om en robot
Indkøring af automationsanlægget har ifølge Martin Jørgensen været en til tider tung proces, men den har samtidig givet mod på yderligere optimering.

- Vi håber, at vi snart får råd til en robot, som kan stå for pakning af is, siger han til AutomationsFokus, og fortsætter:

- Vi vil gerne frigøre vores ansatte yderligere til andet end det ensidige arbejde.
Mere om: Is fra Skarø


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Løgismose Meyers klar med ny topchef

Han er hentet fra virksomhedens egen bestyrelse

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Himmerlandskød regner med op imod 50 nye medarbejdere

Sommerens tørke giver små pommes frites

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

Online Avis Arkiv

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Nestlé har solgt for 432 milliarder i år

Gærende gløgg kaldt retur

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Så er øl-is fra Thy klar

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Primoreels udstiller igen på Scanpack

Opnå besparelser og effektivisering med 100% elektriske produktionsmaskiner!

Hold buffeen varm med VPD's varmebriks i rustfrit stål

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vi leverer hver uge nye svingkraner til alle typer virksomheder i hele Danmark

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Har du brug for at din maskine kan bremse sikkert ned?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Kender du indvirkningen på trykluft på fødevaresikkerheden?

Din logistik specialist i Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

EHEDG + SEEPEX = ”Mere end ren” på FoodTech 2018

R&D inviterer til åbent hus d. 25. oktober

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dorner’s nye AquaGard 7350V2 sanitære transportbånd har forbedret sikkerhed og ydeevne

EffiMat automatiserer onlinebutikkernes lagre

Siemens hjælper med reducering af tidsforbruget med Virtuel Commissionering

Procesanlæg og styretavler til energisektoren

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt...

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Send til en kollega

0.251