23948sdkhjf

Sukkerproducenter truet af sødemiddel

En godkendelse fra EU vil tillade europæiske producenter at anvende sødestoffet Rebaudiosid, og det tyder meget på godkendelsen snart ligger klar. Slikproducenten Toms ser allerede nu på mulighederne for at anvende det naturlige sødemiddel i sine produkter.
Pepsi og Coca Cola står allerede klar til at udskifte sukker med Rebaudiosid. Det er nemlig allerede lykkedes de to læskedrikproducenter at udnytte det højpotente sødestof i planten »Stevia Rebaudiana Bertoni« og det nye sødemiddel er i dag i brug på det amerikanske marked.

Og også Toms er begyndt at overveje mulighederne ved at udskifte sukkeret. Det naturlige sødemiddel er 300 gange sødere end sukker, kaloriefri og tilmed godt for helbredet. Store doser af et andet aktivt stof i Stevia, steviosid, har vist sig at kunne regulere både blodsukkeret og reducere forhøjet blodtryk hos sukkersyge, skriver Børsen.

- Vi er altid åbne for nye alternativer til både sukker og især kunstige sødemidler, der, selvom de er uskadelige, har den bivirkning, at man får ondt i maven, hvis man spiser for meget. Desuden mangler de fylde, hvilket vi i øjeblikket løser ved hjælp af plantefi bre. Hvis det bliver godkendt, vil det bestemt være interessant, siger Jesper Møller, direktør for Toms til dagbladet Børsen.

En af leverandørerne, Cargill, har allerede i samarbejde med Coca Cola udviklet stoffet Truvia, som nu også Toms vil forsøge at få fingrene i, så snart der ligger en EU-godkendelse på bordet.

Kilde: Børsen FødevareSundhed

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094