23948sdkhjf

Fødevareindustrien efterlyser fokus på hygiejnisk design

Påfaldende, så lidt der bliver gjort for at undgå at risikoen for dårlig fødevaresikkerhed gennem hensigtsmæssig design og konstruktion af produktionslinjer, lød det på Stålcentrum-konference.
Stålcentrums konference med titlen ”Dansk stålindustri skal overleve på fødevaresikkerhed” den 28. oktober 2008 pegede tydeligt på et stort behov for større opmærksomhed på hygiejnisk design af udstyr til fødevare-produktion. Formanden for Stålcentrums bestyrelse, divisionschef Bjarne Darré fra GEA Liquid Processing Scandinavia, understregede, at endnu større fødevaresikkerhed står så højt på samfundets ønskeseddel som aldrig før.

- På den baggrund er det påfaldende, så lidt der bliver gjort for at undgå at risikoen for dårlig fødevaresikkerhed gennem hensigtsmæssig design og konstruktion af produktionslinjer, sagde han.

De store producenter efterspørger hygiejnisk design i stor stil
Store fødevareproducenter som Arla Foods og Rose Poultry er enige og efterlyser bedre hygiejnisk design fra udstyrsproducenterne.

Hygiejnisk design er et kompromis mellem hygiejne og funktionalitet - med fokus på hygiejne, understregede Erik-Ole Jensen fra Arla Foods Teknik på konferencen, hvor det også kom frem, at virksomheden havde måttet kasseret udstyr til flere millioner kroner på grund af dårligt design.

- Stålcentrum tager derfor nu udfordringen op og placerer hygiejnisk design endnu højere på dagsordenen med en række nye arbejdsgrupper, fortalte netværkets forretningsfører John Kold på konferencen.

Det er blandt andet en arbejdsgruppe, der skal følge arbejdet i EFSA (Eurorean Food Safety Authority), som blev dannet i 2002 med det formål at undersøge fødevarerisiko i bred forstand. EFSA starter udredningsarbejde omkrig temaer, som forventes at kunne give anledning til problemer med fødevaresikkerheden. Resultaterne går til EU-kommissionen og Europaparlamentet, der så kan tager initiativ til at udarbejde nye direktiver.
Hertil kommer arbejdsgrupper på områderne EHEDG, flow, emballage, maskiner og processer, energiforbrug og testmetoder.

Stålcentrum er et virksomhedsnetværk, der arbejder for at skabe markedsdreven innovation og vækst inden for fremstilling af maskiner og udstyr til fødevareindustrien gennnem tæt samarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner.

Kilde: Stålcentrum

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078