23948sdkhjf

Kritik til brødproducenter: Kvaliteten er for ringe

Fødevareeksperter kritiserer brødproducenter for at anvende for meget sukker og for lidt fuldkorn i deres produkter. Kvaliteten har været dalende inden for de seneste år, lyder dommen.
Projektleder Kirsti Storinggaard fra Vifu, Videncenter for Fødevareudvikling, er blandt de eksperter der udtaler sig om sagen i Børsens torsdagstillæg FødevareSundhed.

Hun vurderer, at kvaliteten på det brød, der kan købes i den danske detailsektor, generelt er blevet ringere de seneste år.

Hun mener udbuddet er alt for ensartet og vurderer, at det skyldes at der i de senere år er sket en stor koncentration inden for brødproducenter. Svenske Lantmännen ejer eksempelvis i dag en række af de danske brødmærker.

- Selv om der er kommet et bredere sortiment de seneste år, så har brødproducenterne nu en størrelse, som gør, at de producerer ud fra stordriftsfordele. Selv om de lancerer nye brødtyper, så er grundopskriften på deres brød den samme, man tilsætter så bare lidt gulerødder og kerner, men i bund og grund
rykker det ikke ret meget på forskelligheden, vurderer Kirsti Storinggaard ifølge avisen.

Kritikken kommer i kølvandet på en ny fuldkornskampagne, som Fødevarestyrelsen, producenter, detailhandlen og patientorganisationer står bag. Kampagnen vil have producenter til at mærke deres brødprodukter med et nyt fuldkornsmærke, som skal hjælpe forbrugerne til at vælge det sundeste brød. Kriterierne for det nye mærke er, at mindst 50 pct. af produktets tørstof-indhold skal være fuldkorn, og sådanne produkter er der langt imellem på hylderne i de danske supermarkeder, fastslår eksperterne.

Kilde: Børsen FødevareSundhed

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094