23948sdkhjf

Rekordhøj salgsvækst fortsætter for Novozymes

Novozymes har i årets første ni måneder øget salget af såvel vaskemiddelenzymer som enzymer til foderstofindustrien.
Tre kvartaler inde i 2008 fortsætter den høje salgsvækst for Novozymes med 16 pct. i lokal valuta. Også indtjeningen udviklede sig meget tilfredsstillende med en overskudsgrad på 18,5 pct., oplyses det i den netop offentliggjorte regnskabsmeddelelse.

Salget steg 16 pct. i lokal valuta og 9 pct. i danske kroner til 6.121 mio. kr. i de første 3 kvartaler. I perioden har enzymproducenten oplevet en organisk vækst for hele forretningen på 13 pct. Resultat af primær drift på 1.134 mio. kr., en stigning på 6 pct. Periodens resultat steg 9 pct. til 821 mio. kr.

- Salget bliver ved med at overgå vores forventninger, og det ser ud, som om vi når den højeste salgsvækst nogensinde. På trods af den turbulens, verden oplever i øjeblikket, fortsætter vores forretning med at levere flotte resultater både salgs- og indtjeningsmæssigt. Jeg er meget tilfreds med udviklingen. Det tegner til at blive et rigtigt godt år for Novozymes, siger administrerende direktør Steen Riisgaard.

Forventninger til 2008
Novozymes øger forventningerne til 2008 i danske kroner som følge af gunstige valutakursniveauer. Under forudsætning af, at selskabets vigtigste valutaer fastholdes på deres nuværende niveau resten af året:

Salget forventes at øges til 9-11 pct. fra tidligere udmeldte 8-10 pct. Samtidig forventes der en stigning i det resultatet af primær drift til 5-7 pct. fra 4-6 pct. den samlede vækst for virksomheden ventes at øges til 7-9 pctt. fra fra 6-8 pct. Alt er forudsat i danske kroner.

Ændring i bestyrelsen
Novozymes meddeler desuden, at Hans Werdelin i forbindelse med sin 70 års fødselsdag har valgt at udtræde af Novozymes' bestyrelse pr. 31. oktober 2008. Hvem der indtræder i stedet oplyses ikke.

Foto: Novozymes

Kilde: Novozymes

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078