23948sdkhjf

Stærk udvikling til AstraZeneca

AstraZeneca har oplevet en stærk udvikling i de første ni måneder af 2008.
I tredje kvartal øgede AstraZeneca salget af medicin med tre procent i fast valuta. På vækstmarkederne øgedes salget med hele 18 prcent og i Kina toppede salget med en stigning på 35 procent, skriver medicinalselskabet i sit regnskab.

Selskabet har fokus på behandling til astma, kræft, mave/tarm- og hjerte/kar sygdomme samt til sygdomme i centralnervesystemet.

Især salget af Crestor, der anvendes som supplement til diætbehandling ved primær hyperkolesterolæmi eller kombineret dyslipidæmi, hvor diæt og andre ikke-farmakologiske foranstaltninger er utilstrækkelige. Salget heraf øgedes med 28 procent i fast valuta. I USA alene steg salget af netop dette præparat med 23 procent. Crestor er den anden patentbeskyttede statin, som har vundet markedsandele i USA i år.

- AstraZeneca har leveret en stærk præstation og fortsætter med at opnå sine fastlagte mål til trods for et stadig mere udfordrende miljø for den farmaceutiske industri og den generelle situation på markederne. Vi fortsætter med at gøre gode fremskridt i bestræbelserne på at omforme den omkostningsstruktur, herunder bestræbelser på at forny vores forskning og udvikling for at opnå større produktivitet og effektivitet. Jeg er glad for at være i stand til at øge vores økonomiske prognose for hele året baseret på disse resultater, udtaler administrerende direktør, David Brennan.

Kilde: AstraZeneca

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078