23948sdkhjf

Fødevareaffald en ny guldgrube

Dansk forsker gør det nu muligt at udvinde kostfibre og andre sundhedsfremmende stoffer fra de enorme mængder fødevareaffald, der dagligt smides væk verden over.
Det er Professor Anne Strunge Meyer, Institut for Kemiteknik, Danmarks Tekniske Universitet, DTU, der står i spidsen for et forskerhold og
netværk, som arbejder på at udvikle nye fødevarer og processer ved at bruge naturens egne enzymer til at udvinde de gavnlige stoffer, som findes
i de enorme mængder plantemateriale, som fødevareindustrien verden over smider ud. Det skriver Børsen FødevareSundhed i dag.

- Det er tvingende nødvendigt, at vi finder frem til nye produkter og mere præcise processer, som kan være med til at gavne folkesundheden, samtidig med at vi løser de gigantiske problemer med udsmidning fra den globale fødevareindustri, fortæller professoren til avisen.

Hun forklarer, at det især er inden for produktion af mel, øl, sukker og kartoffelmel, at affaldet egner sig særlig godt til at udvinde kostfibre og som kan gøre fødevarerne mere sunde.

Kilde: Børsen FødevareSundhed

Læs mere om: DTU
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078