Fødevarestyrelsen: Kontrol tager længere tid i store virksomheder
I indslaget fremgik det, at Fødevarestyrelsens kontrolbesøg i virksomheden er cirka tre gange så lange idag, som de var, da Gråsten Fjerkræ startede op i 2007.
- Dette er korrekt. Og det er også korrekt, at virksomheden skal betale et gebyr for den tid, Fødevarestyrelsens tilsynsførende bruger på besøget, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
- Indslaget manglede dog svaret på, hvorfor Fødevarestyrelsens kontrolbesøg nu er længere, end de var i 2007, pointerer Fødevarestyrelsen.
God grund til længere kontrolbesøg
Da Fødevarestyrelsens kontrol med Gråsten Fjerkræ begyndte i 2007, var virksomheden en enkeltmandsvirksomhed, der udelukkende videreforhandlede fjerkræ til andre virksomheder. Virksomhedens aktiviteter er udvidet meget siden da.
- I dag har virksomheden over 20 ansatte, større lokaler og langt flere aktiviteter - den opskærer både fjerkrækød og lammekød, ryger kød, fremstiller egne kødprodukter, importerer og transporterer bl.a. kød, tilsætningsstoffer og fødevarekontaktmaterialer, og senest i år er virksomheden også blevet autoriseret til at fremstille hakket kød. Og så er virksomheden i øvrigt også blevet økologigodkendt. Det betyder, at Fødevarestyrelsen har langt flere lovgivningsområder at kontrollere nu end tidligere – og det medfører længere kontrolbesøg, lyder forklaringen fra Fødevarestyrelsen.
Fødevarestyrelsen har i forbindelse med produktionen af indslaget givet TV2 ovenstående forklaring på den øgede kontrol – både på skrift og til kamera.