23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen: Kontrol tager længere tid i store virksomheder

TV2 bragte i tirsdags kl. 22 et indslag om kontrollen med virksomheden Gråsten Fjerkræ.

I indslaget fremgik det, at Fødevarestyrelsens kontrolbesøg i virksomheden er cirka tre gange så lange idag, som de var, da Gråsten Fjerkræ startede op i 2007.

- Dette er korrekt. Og det er også korrekt, at virksomheden skal betale et gebyr for den tid, Fødevarestyrelsens tilsynsførende bruger på besøget, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Indslaget manglede dog svaret på, hvorfor Fødevarestyrelsens kontrolbesøg nu er længere, end de var i 2007, pointerer Fødevarestyrelsen.

God grund til længere kontrolbesøg
Da Fødevarestyrelsens kontrol med Gråsten Fjerkræ begyndte i 2007, var virksomheden en enkeltmandsvirksomhed, der udelukkende videreforhandlede fjerkræ til andre virksomheder. Virksomhedens aktiviteter er udvidet meget siden da.

- I dag har virksomheden over 20 ansatte, større lokaler og langt flere aktiviteter - den opskærer både fjerkrækød og lammekød, ryger kød, fremstiller egne kødprodukter, importerer og transporterer bl.a. kød, tilsætningsstoffer og fødevarekontaktmaterialer, og senest i år er virksomheden også blevet autoriseret til at fremstille hakket kød. Og så er virksomheden i øvrigt også blevet økologigodkendt. Det betyder, at Fødevarestyrelsen har langt flere lovgivningsområder at kontrollere nu end tidligere – og det medfører længere kontrolbesøg, lyder forklaringen fra Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen har i forbindelse med produktionen af indslaget givet TV2 ovenstående forklaring på den øgede kontrol – både på skrift og til kamera.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078