23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Gourmetpris til smør fra Slagelse Mejeri

Økologisk Gammeldags Kærnet Smør med Læsø Jomfru Sydesalt fra Slagelse Mejeri er netop blevet hædret med Mejeribrugets Gourmetpris. Det er smagen og de gastronomiske kvaliteter, der danner grundlaget for prisen.








Hattrick til smørret









Smør fra kærnen













På vej til forbrugerne











Strukturen er rustik, farven varierer naturligt efter årstiden, og så er det saltet med noget af det fineste sydesalt i Danmark. Den Økologisk Gammeldags Kærnet Smør med Læsø Jomfru Sydesalt var dommernes favorit, da Mejeribruget uddelte sin årlige gourmetpris ved et stort arrangement på Restaurant Nimb i København. Slagelse Mejeri har to gange tidligere modtaget gourmetprisen inden for smør. Men det er første gang, at prisen går til smørret, som er æltet med jomfru-sydesalt fra Læsø. - At dette smør vinder for tredje år i træk, vidner om vedholdenhed og kontinuitet i forhold til kvaliteten. Det er der få, der kan opretholde. Mejeriet har ramt plet – flot, sagde dommerpanelet, som bestod af kokkene: Søren Lohmann, Per Mandrup, Francis Cardenau, Jesper Koch, John Kofod, Morten Nielsen og Michael Koch. Økologisk Gammeldags Kærnet Smør med Læsø Jomfrusalt er et af flere nicheprodukter, som Arla har udviklet for at højne smagsoplevelsen i nordisk madkultur. Smørret er lavet i en gammeldags ’keglekærne’. Under kæringen skilles den syrnede fløde i smørkorn og kærnemælk. Kærnemælken tappes fra og smørkornene æltes sammen med jomfru sydesalt fra Læsø. Herefter pakkes smørret ind i pergamentpapir. Ifølge John Gynther, som er ansvarlig for Arlas kokkeprojekt, er smagen en unik balance mellem den økologiske fløde og jomfrusydesaltet, som er det fineste sydesalt, der kan fremstilles. Saltet er kendetegnet ved store pyramideformede krystaller, som er udfældet fra ny saltlage med en ”førstegangspande” på Læsø Saltsyderi. Smørret er udviklet i samarbejde med topkokke og kan kun opleves opleves på ca. 25 af landets førende restauranter. Men produktet vil inden længe finde vej til forbrugeren. - Det handler om at fremelske den bedste smag blandt de mest kritiske ganer, og så efterfølgende lade det komme forbrugeren til gode, udtaler John Gynther. Foruden Arlas smør vandt en Vesterhavsost fra Thise Mejeri, fåremælk 6.0 fra Løgismose Mejeri, Nimb, og Hansens Nougat Flødeis fra Hansen Flødeis. Tre Arla-oste var nomineret til prisen, som blev uddelt for sjette år i træk

Kilde: Arla Foods

BREAKING
{{ article.headline }}
0.126