23948sdkhjf

Tysk automationsekspert etablerer sig i Danmark

GreyLogix fra Flensborg har krydset grænsen og etableret en afdeling i Sønderborg. Dermed har Danmark fået en ny stor spiller på markedet for automationsanlæg til de store industrivirksomheder.
GreyLogix leverer automationsanlæg til blandt andet energisektoren, fødevareindustrien, rensningsanlæg og biogasanlæg, og virksomheden har siden etableringen i 2000 formået at sætte sig på en stor del af leverancerne af automationsanlæg til tyske kraftvarmeværker.

I Danmark vil der i begyndelsen især være fokus på fødevareindustrien og energisektoren, hvor GreyLogix vil markere sig som totalleverandør, der er med fra idé til anlægget er taget i drift.

- Vores styrke er, at vi selv står for alt fra tegnebrættet til kablerne er hængt op. Vi har meget kompetente folk inden for både hardware, software og installering, ligesom vi også selv bygger tavlerne, så vi står med ansvaret hele vejen igennem. Derfor er vores kunder ikke afhængige af leverancer fra en masse små eller mellemstore underleverandører, siger Rolf Lambrecht, repræsentant for GreyLogix i Danmark.

Hovedkontoret for GreyLogix ligger i Flensborg, og hidtil har det primært været sprogbarrierer, der har afholdt virksomheden for at dyrke det danske marked mere intenst.

- Vi har løst nogle opgaver mindre opgaver i Danmark, blandt andet for biogasanlæg og for Arla Foods. Ud fra de projekter kan vi se, at vi har et interessant marked i Danmark, som vi glæder os til at komme rigtigt i gang på, siger Rolf Lambrecht, der taler flydende dansk.

I øjeblikket er GreyLogix i gang med at blive prækvalificeret til at løse opgaver for nogle store virksomheder i Danmark.

Specialister i udstyr fra Siemens
GreyLogix er certificeret Siemens Solution Partner og har specialiseret sig i at bygge systemer op omkring proceskontrolsystemet SIMATIC PCS7 fra Siemens. SIMATIC PCS7 er et innovativt DCS-system (Distributed Control System), som giver optimale muligheder for at integrere en virksomheds automationsprocesser på tværs af alle platforme og systemer.

- Greylogix passer godt ind i vores strategi og vores fokusering på procesautomation med SIMATIC PCS7. Fra vores kunder oplever vi en kraftigt øget interesse for at drage nytte af de mange fordele og integrerede funktionaliteter, som systemet giver, og derfor er det positivt, at GreyLogix med deres store kompetence på området nu etablerer sig i Danmark, siger Salgsdirektør Frank Faurholt fra Siemens Industry i Danmark.

Sikkerhed for finansiering
74,1 procent af virksomheden er ejet af Europas største privatejede energiselskab, E.ON, mens resten er ejet af virksomhedens tre stiftere.

- At have E.ON i ryggen giver os en økonomisk sikkerhed og gør, at vi er selvfinansierende. Vi har de økonomiske muskler til at styre selv meget store projekter for vores kunder inden for en tryg, økonomisk ramme, siger Rolf Lambrecht.

GreyLogix har 280 medarbejdere fordelt på kontorer i Flensborg, Hamburg, Berlin, Brunsbüttel, Gelsenkirchen og München. Virksomheden omsatte i 2007 for 26 mio. euro.

Kilde: PressWire

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157