23948sdkhjf

Han satser det hele på mors desserter

- Vi har en tiramisu, som min mor har gået og justeret på i 30 år

- Vi har en tiramisu, som min mor har gået og justeret på i 30 år.

Indehaveren af den ny-etablerede dessertvirksomhed Dessert To Go, Morten Weidemann, er ikke i tvivl om, at han har nogle helt unikke opskrifter at bygge på. Opskrifterne kommer fra både hans mor og hans hustru, som begge har masser af erfaring som leverandører af desserter til familien, og nu skal lækkerierne så bredes ud til hele landet.

Efter en spæd begyndelse for halvandet år siden, hvor Dessert To Go lånte sig ind i lokaler hos Gio Is i Sorø, foregår produktionen nu i egne lokaler i Rørvig, hvor det hele bliver lavet i hånden. Der er p.t. 17-18 dessertvarianter med navne som Jordbærdrøm, Rabarbertrifli, Gammeldaws Æblekage og Cheesecake Havtorn. De bliver solgt i portionsglas til 45 kroner stykket.

Satser 100 procent

Morten Weidemann har kvittet sit mangeårige job som arrangør af musikfestivaller "for at satse 100 procent på Dessert To Go".

- Al tiden går med det her. Min kone er havearkitekt, men hjælper også til med produktionen af desserter. Vi har to fleksjobbere, snart tre, og vi har så travlt, at min mor også hjælper, fortæller Morten Weidemann, som Food Supply mødte på weekendens Food Festival i Aarhus.

Han var taget til Aarhus for at gøre jyderne opmærksomme på de håndlavede desserter, og for at blive klogere på, hvor i Jylland det vil være en god idé at finde forhandlere.

Dessert To Go sælges indtil videre hos en stribe SuperBrugser og en enkelt Menu-butik på Sjælland, men planen er at brede salget ud til resten af landet.

- Uden at lyde hovski-snovski, så er vi lidt kritiske hvad angår vores forhandlere. Vi vil selv vælge, hvilke butikker der skal sælge for os, for det skal være nogen, der virkelig går ind for kvalitet, fastslår Morten Weidemann.

På vej mod 2.000 om ugen

Han fortæller, at det første mål, at fremstille 1.000 dessserter om ugen, er nået, og at virksomheden nu er godt på vej mod mål nummer to, der hedder 2.000 desserter pr. uge.

- Det er ikke raketvidenskab, vi laver, men det er tidskrævende. Vi står også selv for distributionen, og det tager virkelig mange timer. Og bare det at få desserterne ned i glassene er noget, vi forsøger at optimere hele tiden. Hvis man liner 100 glas op ad gangen, går det en hel del hurtigere, end hvis man kun fylder 20 ad gangen, nævner dessertdirektøren.

Han peger på, at det også tager omkring et halvt minut at sætte labels på hvert glas.

- En maskine til labels, det ville være dejligt. Jeg håber, at den kommer - og det går den også, hvis ikke der sker noget uheldigt, siger Morten Weidemann.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

De sælger "ganske særlige" spanske fødevarer

Robotmand laver nu iskaffe - og går globalt om en måned

Etiket-firma køber konkurrent og flytter produktionen

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.171 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Fødevareindustrien overhalet på listen over energi-sugere

Online Avis Arkiv

De løber ikke sur i det

To familier har lange traditioner på eddikefabrikken i Randers

McDonald's klar med ny dansk direktør

Trold med vokseværk bygger nyt destilleri og bryggeri

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Nichesuccesen Adival solgt

Stor stigning i økologisalg til foodservice

Der brygges stadig på de gamle trætanke

De Jydske Eddikebryggerier producerer eddike på gæringsanlæg fra 1964 og 1976

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

Trods forbud: Kød med kødklister kan sælges lovligt

Carlsberg-topfolk kendte til mistanke om bestikkelse i to år

Dansk Andeudvikling er konkurs

Eks-bolchemager tilbyder nu mormormad

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Nye film om mad skal rydde ud i madmyterne

Løgismose og Netto udvider samarbejdet

Coop vil give rådgivning til små fødevarevirksomheder

Efter 110 år: Tulip skifter navn

Lektor om Carlsberg-sag: Bestikkelse er normalt i Indien

Foss i nyt samarbejde med DTU

3F: Tivoli Food Hall-forhandlinger brudt sammen

Nye millioner til nye fødevareprojekter

Popcornmajs kaldt retur efter insektfund

Fødevareminister er stolt af ny Danish Crown-fabrik i Kina

Lars Seier har købt en kendt café

Video: Sådan kan tøjet give fødevaresikkerhed

Håndbolddirektør bliver ny bryggeriboss

Slagteri-udvidelse afslørede ældgammel gravhøj

Fiskemelsfabrik ramt af brand

Food-iværksættere møder kapitalen i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mød Bernstein Mini Beast på hi 2019!

Nyt online showroom - se alle maskinerne!

Bliv klar til efteråret med en isoleret container

Ny digital lagerløsning fra Gottfred Petersen! Digitalt styret konsignationslager

Eliminering af olietåge og olierøg

Besøg os på HI-messen, stand C2656 og hør mere om to af vores premierer:

hi-messen samler alt inden for 3D

Ny generation af oliefrie kompressorer

Mød Fibox på hi Tech & Industri Scandinavia 1.-3. oktober 2019

Oplev Bürkerts nye messe-setup på hi 2019

Mød Gravlund Industrigummi på HI-messen d. 1.-3. oktober 2019 – Stand J-7336

Mød os på FachPack 2019

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknologier?

Se hvad du ikke må gå glip af på DiaLabXpo

Flowswitch til måling af aggressive medier!

Hvorfor skal man købe både softstarter og DC-bremse?

Centralisering af oliefri vakuumforsyning

Ara-el præsenterer Ex-d, Ex-e, Ex-de, Ex-dem kontrol paneler

Er du klar til den største og vildeste NYHED?

Bondy udstiller på stand M9920 og på stand L9331.

Dansk kvalitet – hurtig leveringstid

Bæredygtigt og vegetarisk – sådan påvirker det fødevareproducenterne

Få styr på den nye BRC-standard for emballageindustrien

The Smart Company: Tekniske begreber bliver omsat til praksis på hi-messen

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Send til en kollega

0.221