23948sdkhjf

Danske mejerier er tilfredse med EU-kvoterne

Mejeriforeningen, der er mejeribrugets fælles brancheorganisation, hilser de vedtagne kvoteforhøjelser velkommen. Det vurderes, at de forhøjede kvoter vil ruste den danske mejerisektor.
I går blev EU landbrugsministre enige om fem årlige kvoteforhøjelser på 1 procent fra 2009 frem til 2013. Desuden blev der vedtaget en såkaldt fedtregulering, der har til formål at begrænse fedtmængden i mælken.

Ifølge Mejeriforeningen betyder det for Danmark, at leverancemulighederne inden for landekvoten øges med ca. 110 mio. kg. Det svarer til en kvoteforhøjelse på ca. 2,4 pct. oven i de aftalte 5 x 1 pct. kvoteudvidelser.

- Mælkekvoterne har i flere år begrænset de danske mejeriers konkurrenceevne. Der har været forbrugsvækst både i EU og på verdensmarkedet, men kvoterne har forhindret det danske mejeribrug i at imødekomme den stigende efterspørgsel. De netop vedtagne kvoteudvidelser og ændringer af fedtreguleringen medfører en nødvendig og betydelig forøgelse af produktionsmulighederne for den danske mejerisektor, udtaler erhvervspolitisk chef i Mejeriforeningen Kirsten Holm Svendsen.

Kilde: Mejeriforeningen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078