23948sdkhjf

Lundbeck udvider sin pipeline

H. Lundbeck A/S udvider nu sin pipeline af stoffer i klinisk udvikling ved at starte fase II-forsøg med stoffet Lu AE58054. Stoffet er en ny lægemiddelkandidat i Lundbecks portefølje og repræsenterer en helt ny måde at behandle skizofreni på.
Lu AE58054 har vist positive resultater i en række prækliniske forsøg, der har dokumenteret stoffets evne til at forbedre kognition. Da stoffet rammer andre områder i hjernen end traditionelle antipsykotika, har det en anden effekt end disse. Dermed supplerer Lu AE58054 eksisterende antipsykotika således, at det forbedrer den overordnede kliniske effekt af den samlede behandling. Derfor forventer Lundbeck, at patienter i behandling med Lu AE58054 vil blive mere velfungerende og eksempelvis blive bedre til at løse praktiske problemer i deres dagligdag.

Resultater klar i 2009
På baggrund af de positive prækliniske resultater samt positive udfald af fase I-studier i raske personer har Lundbeck nu iværksat en fase II-undersøgelse med to behandlingsgrupper med 60 patienter i hver. Den ene gruppe vil blive behandlet med risperidon og placebo, mens den anden vil modtage risperidon og Lu AE58054. Der vil være tale om et behandlingsforløb på tre måneder. Studiet er netop igangsat og foreløbige resultater heraf forventes ved udgangen af 2009.

- Jeg er glad for, at vi kan starte forsøg med en helt ny form for behandling af skizofreni, der er en meget svær sygdom, siger Lundbecks udviklingsdirektør Anders Gersel Pedersen.

Det globale marked for lægemidler til behandling af skizofreni havde i 2007 en værdi på ca. DKK 100 mia., og markedet er dermed det største enkeltmarked for medicin til behandling af hjernesygdomme.

Lundbeck har de globale rettigheder
Lundbeck overtog de globale rettigheder til Lu AE58054 i forbindelse med overtagelsen af det amerikanske biotekselskab Saegis Pharmaceuticals, Inc. i begyndelsen af 2007. Lu AE58054 er en potent og selektiv såkaldt 5-HT6-receptorantagonist.

5-HT6-receptoren findes primært i områder af hjernen, som har betydning for kognitiv funktion. Flere tidlige studier har således vist, at 5-HT6 kan være interessant med henblik på behandling af bl.a. skizofreni, men også andre sygdomme, der kan medføre kognitive forstyrrelser.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078