23948sdkhjf

FirstFarms nedjusterer med 13 mio. kr.

FirstFarms har i tredje kvartal haft en omsætningsnedgang på 9,1 mio. kr. som en effekt af de faldende råvarepriser. Forventningerne til resten af året nedjusteres med 13 mio. kr.
FirstFarms har i perioden realiseret en omsætning på 41,1 mio. kr., et EBIT-resultat på -3,3 mio. kr. og et resultat før skat på -0,8 mio. kr. For 3. kvartal har omsætningen været 13,9 mio. kr., EBIT-resultatet var -4,9 mio. kr. og resultat før skat udgjorde -4,1 mio. kr.

- Den underliggende drift for markbruget og mælkeproduktionen har under ét været tilfredsstillende og forventes nu 2,2 mio. kr. bedre for året end tidligere forventet, står der skrevet i regnskabsmeddelelsen.

Resultatet har i 3. kvartal været stærkt påvirket af udefrakommende forhold i form af meget betydelige fald i råvarepriserne samt valutakursregulering i Slovakiet, hvor valutaen er steget betydeligt.

Effekten af faldende råvarepriser på korn, oliefrø og råmælk har medført en indtægtsnedgang på 9,1 mio. kr. i perioden og på 14 mio. kr. for forventningerne til årets resultat.

FirstFarms nedjusterer som følge heraf resultatforventningerne med 13 mio. kr., således at der nu forventes en omsætning på 72-78 mio. kr., et EBIT-resultat på -7,2 til -5,2 mio. kr. og et resultat før skat på -4,5 til -1,5 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125