23948sdkhjf

Bliv klog på GMO

Fødevareministeriet samler viden om genetisk modificerede organismer (GMO) som fx frø, planter og foder på nyt internetsite. Fødevareminister Eva Kjer Hansen håber, at det kan skabe grobund for saglig debat.
På siderne kan man klikke sig frem til viden om GMO i bl.a. frø og foder, hvordan GMO’er bliver godkendt, og hvor de dyrkes.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen ønsker, at Danmark er i front med bioteknologi, og at genteknologiens potentiale bliver udnyttet positivt uden at gå på kompromis med miljø- og sundhedsmæssige hensyn:

- Jeg mener, at debatten om GMO har været præget af for meget teknologiforskrækkelse. I Fødevareministeriet vil vi gerne være med til at skabe grobund for en saglig dialog om genteknologiens muligheder og udfordringer, og her er en informativ hjemmeside en god begyndelse, siger Fødevareminister Eva Kjer Hansen og fortsætter:

- Der er mange fordele ved GMO, og dem skal vi udnytte. Samtidig skal vi naturligvis bruge genteknologien forsvarligt uden at gå kompromis med sikkerheden, slutter hun.

GMO-området er gennemreguleret af både dansk og EU-baseret lovgivning, hvis formål det er at sikre menneskers og dyrs sundhed og miljøet samt forbrugernes frie valg mellem GMO, konventionelle og økologiske produkter. Vi har lagt vægt på at forklare de komplicerede regler og tekniske udtryk, der knytter sig til GMO. Resultatet er en hjemmeside, hvor alle kan være med – også selv om du ikke beskæftiger dig med GMO til dagligt.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078