23948sdkhjf

Novo Nordisk uddeler gratis insulin til verdens fattigste børn

Novo Nordisk giver børn i verdens fattigste lande gratis insulin og adgang til diabetesbehandling.
Novo Nordisk vil stille diabetesbehandling, herunder gratis insulin, til rådighed for 10.000 børn i nogle af verdens fattigste lande. Det sker som led i et femårigt program med navnet ‘Changing the Future for Children with Diabetes’, som starter i 2009 og i første omgang iværksættes i Uganda, Tanzania, Guinea-Conakry og Den Demokratiske Republik Congo.

38.000 børn er syge
Det anslås, at omkring 38.000 afrikanske børn i alderen 0–14 år har type 1-diabetes. Syge børn er særligt sårbare i fattige lande. Et barn i de afrikanske lande syd for Sahara, som bliver diagnosticeret med type 1-diabetes, har en forventet levealder på mindre end et år. Et barn med samme sygdom i den industrialiserede del af verden har mulighed for at opnå en normal levealder.

- Det er uacceptabelt, at børn dør som følge af manglende insulin, når der findes livreddende behandling. Vi er nødt til at arbejde sammen på tværs af landegrænser for at forhindre, at disse børn dør, og derfor hilser jeg dette nye program, som Novo Nordisk lancerer i dag, velkommen, siger professor Jean Claude Mbanya, kommende præsident for International Diabetes Federation (IDF).

Vil sikre bedre adgang til behandling
Programmet er baseret på et koncept med en række satellitcentre, der er knyttet til eksisterende hospitaler/klinikker. Målet er at opbygge langsigtede løsninger, der skal sikre bedre behandling for børn med type 1-diabetes, herunder bedre adgang til behandling og medicin, der er til at betale og har den fornødne kvalitet.

- Som diabetesvirksomhed har vi en forpligtelse til at bidrage med ressourcer og ekspertise for at hjælpe disse børn. Dette projekt vil ikke blot stille gratis insulin til rådighed for en ekstremt sårbar gruppe, men vil samtidig opbygge langsigtede løsninger for distribution af insulin og bæredygtig diabetes­behandling til alle diabetikere i verdens fattigste lande, siger Lars Rebien Sørensen, administrerende direktør for Novo Nordisk A/S.

Søger samarbejde med lokale partnere
Projektet søger derfor at samarbejde med så mange lokale partnere som muligt, herunder myndigheder og diabetesforeninger, lokalafdelinger af International Diabetes Federation (IDF) og vigtige opinionsdannere. Indsatsen for at forbedre de deltagende landes infrastruktur på sundhedsområdet vil samtidig hjælpe med til at sikre, at programmet kan føres videre, når projektperioden udløber.

- Verdensdiabetesfondens formål er at finansiere opbygning af behandlings­kapacitet, skabe opmærksomhed omkring diabetes og udvikle en bæredygtig infrastruktur inden for eksisterende strukturer med henblik på at forbedre behandlingen for børn med diabetes i udviklingslande. Vi vil arbejde sammen med Novo Nordisk og andre relevante parter for at opnå dette mål, siger Anil Kapur, direktør for Verdensdiabetesfonden (WDF).

Novo Nordisks offentliggørelse af programmet ‘Changing the Future for Children with Diabetes’ fandt sted i forbindelse med 60-året for FN’s menneskerettig­heds­erklæring.


Kilde: Novo Nordisk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094